Toată România susține România, în afară de Victor Pițurcă!

1
1402

Victor-Piturca demisia

Se spune după unele meciuri că, pentru analiza lor, e bine să stai până a doua zi, când lucrurile se mai liniștesc și poți adopta o analiza la rece, obiectivă, fără riscul de a derapa în critici și aprecieri nelalocul lor. Ei bine, după un meci precum cel de aseară, dintre Grecia și România, încheiat cu victoria mai mult decât clară a gazdelor, focul din interiorul nostru nu are cum să se stingă. E un foc al furiei, al deznădejdii, un foc al frustrării că se putea mai mult, însă dracu, sau Satana în cazul nostru, și-a băgat coada așa cum știe el cel mai bine.

Unora le place dracu’!

Spre stupoarea mea, și probabil a multora, observ cum selecționerul îngust al RomânieiVictor Pițurcă, și îmi cer scuze pentru jignirea majusculelor, încă mai are susținători după meciul de aseară. Ok, că susținătorii sunt dintre fanii obișnuiți nu e nimic surprinzător, dat fiind faptul că majoritatea suporterilor români nu cunosc fotbal. Ei beau, înjură, se culcă, se trezesc, mai înjură de două-trei ori și apoi uită tot. Surprinzător e faptul că Pițurcă are încă susținere și din partea unor jurnaliști. Acum nu putem aprecia dacă aceștia sunt pasionați mai mult de tenis când se uită la fotbal, sunt pe interes sau, s-o spunem pe românește, sunt pur și simplu limitați din punct de vedere intelectual. Și mai e o categorie de jurnaliști, aceia care încă trăiesc în comunism. I-am văzut aseară în platoul România TV, imediat după meci. Erau precum graurii.

Draga Alex Maxim, retrage-te de la (această) echipa națională!

Revenind la meci, acesta a fost, și acum trebuie să mă repet a 345-a oară, unul după mecla și rânjetul dezgustător al selecționerului Pițurcă. După ce timp de o săptămână am sperat, ne-am rugat, am dat acatiste, am plătit preoți, ba eram pe punctul de a ridica biserici, ca Alex Maxim să fie titular, sau măcar să joace 45 de minute, speranțele noastre au fost spulberate ieri de ”ideile tactice” ale acestei scule de antrenor pe care naționala îl plătește aiurea. Unul dintre fotbaliștii de top din Bundesliga nu a avut loc, nu numai printre titulari, însă nici printre rezervele intrate pe parcurs. Atenție, nu vorbim aici de batjocura la care a fost supus Maxim ieri, atunci când a intrat 4-5 minute, ci de o intrate în joc atunci când încă îl mai poate influența. Prin absurd, haideți să presupunem că îl înțelegem pe individul de la cârma naționalei. Ok, adopți o tactică defensivă, vrei un rezultat de egalitate sau, pentru că e vorba de tine, limitatule, vrei o înfrângere la un gol diferență. Până aici ne chinuim să te înțelegem, însă atunci când vezi că ai greșit, că tactica asta e una de pușcărie, de ce naiba nu schimbi ceva ? Și aici nu mă refer la băgarea pilelor tale de la Terek, ci la băgare în joc a unor fotbaliști. Da, Piți, FOTBALIȘTI, știi ce-s ăia ? Cum am putea noi să caracterizăm ceea ce ai făcut tu ? De ce Grozav, care nici nu mai știe să alerge de când și-a lipit fundul de banca de rezerve înghețată a celor de la Terek, și nu Alex Maxim, omul numărul 1 de la VFB Stuttgart, o echipă care, domnule Pițurcă, joacă în Bundesliga, nu la dracu în praznic în Rusia, așa cum crezi matale? Acestea fiind spuse, nu putem decât să-l rugăm pe Alex Maxim, din tot sufletul, să se retragă de la echipa națională atâta timp cât aceasta va avea la timonă un individ bazat pe interese de tot felul.

Pițurcă la conferința de presă, sau momentul în care nici medicamentele nu te mai pot salva!

În loc să apară la conferința de presă ca un om demn, care să-și recunoască bubele, Victor Pițurcă și-a demonstrat încă o dată caracterul fara scrupule, acela al unui om care își bare joc, nu neapărat de fani, ci de acest sport. Întrebat dacă regretă alegerile făcute, acesta ne-a trimis o flegmă virtuală prin ecran și a spus ”Băieții care au intrat au făcut o partidă bună” Cum ?!! O partidă bună au făcut o mumie care a apărat buturile, un limitat de la mijlocul terenului pentru care mingea e obiect abstract sau unul de la Barcelona, dar nu de la echipa numarul 1, care joacă titular atunci când se accidentează copiii de mingi ?!

Paradoxal, abia acum am putea avea șanse de calificare!

Deși pare greu de crezut, abia acum intră România în cârțile calificării. Da, și cu acest individ pe bancă am putea să ne calificăm. Cum ? E foarte simplu. Fără Bourceanu și Lazăr, Pițurcă ar putea fi lovit în cap cu ceva și să bage din start toți jucătorii ofensivi, inclusiv pe Alex Maxim, singurul fotbalist din lotul României care poate realiza ceva în atac. Deși simțim că Piți va începe cu semi-retrasul din fotbal Cociș și cu Hoban, sau, la cât e de îngust mintal, chiar cu repetentul Dragoș Grigore, noi încă sperăm la o minune, la acea lovitură în cap.

HAI ROMÂNIA!

Articolul precedentRetrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (I) Roma, locul în care s-a născut o stea!
Articolul următorRetrospectivă 2013: Simona Halep, de profesie campioană! (II) Nürnberg, prima coroană !
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here