Titluri decise. Bayern, Barcelona, United si Juventus, noul careu de asi al Europei

0
1375

Bayern Munchevan persie unitedn, Barcelona, Juventus și Manchester United. Atât timp cât nu se va întâmpla o ”catastrofă de proporții biblice”, cum îi place presei românești să se alinte, cam acestea sunt numele noilor campioane din principalele campionate europene, decise cu mult timp înainte de finalul sezonului. Singurul loc unde a mai rămas un gram de emoție este campioantul francez, acolo unde Paris Saint Germain, cu op etape înainte de final are un avantaj ”de doar” opt puncte față de următoarea clasată, Olympique Lyon, care are ce-i drept un meci mai puțin jucat.

Spania: Lupta dintre Barcelona și Real Madrid s-a încheiat încă de pe la finalul turului, atunci când Mourinho a aruncat prosopul în competiția internă și a decis să se axeze doar pe Liga Campionilor. Catalanii au un avantaj de 13 puncte in clasament și singurul lor obiectiv este să îl ajute pe Messi sa mai bată câte un record. Așadar, în condițiile date, nu e exclus ca de acum și până la finalul sezonului să asistăm la surprize de genul celor de ieri, când ambele echipe au remizat în deplasare: Barcelona la Celta Vigo, scor 2-2, respectiv Real Madrid la Real Zaragoza, scor 1-1 ( Sapunaru titular, a jucat tot meciul ).

Germania: Dacă Borussia Dortmund ar fi pierdut ieri, aici am fi avut deja titlul de campioană decernat. Nu a fost cazul pentru că, oameni serioși, așa ca toți germanii, cei de la Dortmund iau toate meciurile în serios și, în ciuda golului marcat de Maxim, a câștigat la Stuttgart, scor 2-1. Mult mai serios își iau meciurile cei de la Bayern, care sunt atât de nerăbdători să bea șampanie din cupele de campioni încât, supărați din cauza victoriei Borussiei, i-au spulberat pur și simplu pe cei de la Hamburg, scor 9-2. Colegul nostru Neamțu  a scris mai pe larg despre acest meci aici.

Italia: Dacă mai era ceva suspans in această ligă s-a risipit și el ieri după Inter – Juventus 1-2. Echipa antrenată de Conte are un avantaj de nouă puncte în clasament față de Napoli, următoarea clasată, și e chestiune de două sau trei etape până își va revalida în mod oficial titlul câștigat anul trecut.

Anglia: Eliminarea din Liga Campionilor nu i-a afectat prea tare pe cei de la Manchester United iar ritmul impus în campionat este demențial. Cu victoria la limită obținută în fața celor ce la Sunderlan, United a stabilit un record istoric, fiind prima echipă din istoria Premier League care obține 25 de victorii în primele 30 de etape din campionat. Elevii lui Alex Ferguson au cedat puncte doar in urma a două egaluri și trei înfrângeri, ceea ce le-a consolidat poziția de lider cu un avantaj de 15 puncte față de Manchester City, următoarea clasată.

Așadar, singura umbră de îndoială lăsată de cele patru mari campionate este care dintre ele își va arăta primul campioana: Bayern, Barcelona, United sau Juventus?

AICI puteti vedea ultimele rezultate si clasamentele la zi din campionatele despre care am vorbit.

Situație asemănătoare și în campionatul românesc, Steaua arătând că în acest moment este la ani lumină de restul echipelor, cu 11 etape înainte de final având un avantaj de 12 puncte față de Astra Giurgiu și 15 față de Pandurii Tg. Jiu.

Articolul precedentVictor Pițurcă, ”lovit” cu banca în cap!
Articolul următorSerena Williams o invinge pe Maria Sharapova si castiga titlul cu numarul 6 la Miami

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here