Timpuri moderne

2
440

15 septembrie 1982. Craiova, stadion Central. Universitatea, dupa isprava din trecut cu Leeds intalneste acum Fiorentina. O echipa cu marele Antognoni pe teren. O echipa din tara ce daduse ultima campioana mondiala. O echipa in care mai jucau Passarella, Bertoni, Graziani. Universitatea invinge cu 3-1 pe un stadion plin ochi si astfel incepe prima mare aventura a fotbalului de club din Romania. Se vor opri abia in semifinala, dar numai dupa ce vor da de pamant cu Bordeaux si Kaiserslautern. Niciodata nu a fost editat un DVD despre aceasta campanie. Nici macar despre Craiova Maxima, cea care lupta pe doua fronturi: echipa de cub si echipa nationala , unde dadea mai tot timpul mai mult de jumatate dintre titulari. Mai mult…televiziunea nationala nici macar nu mai are in arhive toate meciurile de atunci. Probabil nu a considerat ca sunt importante. Cele care au ramas au o calitate execrabila.
A ramas o poveste frumoasa, o echipa visata de toti suporterii: Lung, Boldici, Negrila, Tilihoi, Stefanescu, Ciupitu, Ungureanu, Ticleanu, Balaci, Beldeanu, Donose, Dumitru, Irimescu, Camataru, Cirtu, Geolgau, Crisan. Aproape toti au jucat in echipa nationala… A ramas doar la stadiul de vis pentru ca niste ordine venite de sus au destramat echipa asta si au indepartat jucatorii in patru zari…

15 septembrie 2009. GSP va lansa un DVD cu inregistrarea meciului Slovan Liberec-Dinamo. Foarte frumos din partea lor. A fost o victorie mare a dinamovistilor, un joc care m-a apropiat de ei pana si pe mine, un antidinamovist convins. M-am bucurat ca a castigat Dinamo. I-am felicitat.
Intrebarea mea este insa adresata GSP, fara a avea cea mai mica intentie sa ating cumva Dinamo si performanta lor: nu credeti ca ar fi cazul sa studiati putin arhiva si calendarul si sa amintiti cumva de echipa nationala de la Craiova? Ei chiar nu au meritat nimic?

Comentariul original de atunci:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RMsx9cnjgj8&hl=es&fs=1&]

Articolul precedentCifra zilei: 6 – Nici ratarile nu mai sunt ce-au fost…
Articolul următorJOCURI: FIFA 2010 DEMO

2 COMENTARII

  1. Nu ne ramane decat sa amintim noi, pe BDF, acele clipe minunate. Cu siguranta, 15 septembrie 2009 va cuprinde si cifra 27 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here