mihai stoica

Asistăm în ultimele zile la evenimente cât se poate de mioritice ce au loc pe ruta Mihai Stoica – Presa sportivă, evenimente care nu sunt altceva decât o inflamare a ceea ce devenise o rutină, mai ales în perioada de când Gigi Becali a intrat la închisoare și anume clinciuri permanente între managerul Stelei și trustul Pro.

Ieri, UEFA a decis să ancheteze Steaua pentru incidentele de la Skopje, incidente mediatizate pe larg, în special pe site-urile și posturile de televiziune ale trustului Pro și pe care nu cred că mai are rost să le explic aici. Clubul finanțat de Gigi Becali este pus sub supraveghere de către forul european din cauza ”Dosarului Valiza” și există posibilități să fie suspendat din competițiile europene dacă evenimentele de la Skopje sunt considerate ca recidivă.

Noi, #tikitacii , vă întrebăm și pe voi, cine ar fi de vină pentru o eventuală suspendare a Stelei? Sunteți liberi să opinați, în limita decenței, sau să bifați în sondajul de mai jos.

Alecs Stam: In cazul unei suspendari a Stelei din partea UEFA, vina va apartine in totalitate clubului, mai exact a persoanelor care il manageriaza. Nu era de datoria presei sa lase antrenamentul deschis si nu presa a aprins tortele in peluza. De asemenea, clubul Steaua avea obligatia de a face o conferinta de presa si inainte de meci. Lipsa de comunicare a clubului cu massmedia, precum si aroganta si lipsa de respect fata de gazdele acestui meci si fata de forul european, pun Steaua in situatia de a fi din nou anchetata de UEFA. Cel mai probabil va urma o amenda, iar in cel mai rau caz, un meci cu portile inchise. Insa, stiind ca nu se afla in cele mai bune relatii cu UEFA, clubul Steaua ar trebui sa fie mai responsabil in actiunile sale din afara tarii.

Gabriel Ilcu: Știm deja că presa caută peste tot câte un scandal. Dar când MM Stoica se crede mai presus de regulament și consideră că se află în postura de a decide care jurnaliști au dreptul să se învârtă în jurul Stelei și care nu, atunci doar el poate fi considerat vinovat pentru o eventuală excludere a Stelei.

Daninho: MM est vinovat in totalitate. presa nu a facut decat sa-si faca treaba, si anume sa mearga la antrenament pentru cele 15 minute deschise presei.

Marius: A cui e vina? Situația pare mai complexă. Două lucruri sunt certe: Presa a vrut să amplifice conflictul în căutarea unui subiect cu care să își umple paginile. A reușit. Mihai Stoica a reacționat ca un bădăran alegând varianta demnă de mahala în a aborda situația cu presa. Acum firesc ar fi ca Mihai Stoica să-și dea demisia după un scandal în care a lezat și mai mult imaginea clubului, însă firesc, asta nu o să se întâmple. Presa ar trebui să ignore personajul și să își vadă de subiectele ce țin de sport. Din nou, nici asta nu o să se întâmple. O țară în care să avem presa imparțială și conducători civilizați rămâne o utopie. Trăim în România și asta… e tot.

Alex B. Pentru mine, vina se împarte între cele două părți, chiar dacă culpa principală îi aparține lui Mihai Stoica, a cărui reacție este suburbană, mai ales că deține o funcție care îi cere să se comporte de o manieră total diferită. La fel de adevărat este că, în goana după rating, presa sportivă, Trustul Pro în cazul de față, l-a tot provocat pe MM Stoica în ultima vreme, iar prezența ziariștilor acestui trust pe stadionul din Skopje ridică ceva semne de întrebare. Repet, comportamentul de ghetou al lui Mihai Stoica, acum și în general, nu are justificare.

Adrian Baciu: Ce se naște din Gigi, Meme se numește sau, dacă ar fi să-l cităm pe ”Regele” Hagi, dacă ţi-e frică de lup, nu intri în pădure. Este clar că vina principală îi aparține celui mai mare manager, jurnalist, zidar, tinichigiu, macaragiu, pilot, alpinist și doctor ginecolog din lumea întreagă, Mihai Stoica, însă presa are și ea vina ei. Este ca și când ai un pui de leu de mic, îl hrănești, îi dai să sugă cu biberonul, îl ocrotești zi de zi, iar când bestia e mare, hap, ți-a luat maul. Așa a fost și Meme: un mormoloc la Galați, a supt cu biberonul la Steaua lui Gigi, apoi a crescut mare, a bătut fani, iar acum a ”mușcat” o ziaristă. Să nu credeți că ăsta e finalul lui Meme în relația lui cu presa…din păcate. Așteptați-vă la ce e mai rău.

Călin Mateș: MM Stoica e ca un şofer român şmecher pe care Poliţia îl opreşte pentru o infracţiune de mai multe ori: întâi pentru că nu dă prioritate pietonilor, apoi cu radarul pentru viteză excesivă, apoi pentru că a depăşit pe linia continuă, apoi pentru că a condus băut şi… SCAPĂ DE FIECARE DATĂ. El e şoferul care într-o zi omoară un om cu maşina. O va face într-o zi în care va conduce şi cu viteză prea mare, nu va acorda nici prioritate şi va fi şi băut la volan. ŞI da, o va putea face tocmai pentru că A SCĂPAT în toate cazurile de dinainte. MM Stoica le-a făcut pe toate în fotbalul românesc. Dar noi încă aşteptăm să şi moară cineva să ne acordăm suficientă argumentaţie pt a-l exclude.

[yop_poll id=”2″]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here