Tiki-taka la poker. Românii sunt din ce în ce mai buni

0
2034
Sursa foto: pokernews.com

Perfecţiunea în fotbal este o chestiune complicată, însă avem multe exemple de jucători şi chiar echipe care au dus spectacolul la un nivel impresionant. Celebrul concept tiki-taka, consacrat la FC Barcelona, este râvnit desigur şi de către cei implicaţi în fotbalul românesc, încă la mare distanţă însă de fotbalul din Primera Division. Există totuşi alte competiţii unde românii dau celorlalţi lecţii de tiki-taka, iar cel mai evident joc este pokerul.

De ani buni, românii sunt nelipsiţi din marile turnee de poker, ceea ce i-a determinat pe organizatori să organizeze astfel de evenimente internaţionale inclusiv în ţara noastră. Indiferent unde s-ar desfăşura însă turneele, românii nu doar că se înscriu în număr mare, dar ajung să se remarce în mod pozitiv, printre naţionalităţile ce ating succesul la mesele de poker.

Mai nou, pokerul este inevitabil asociat cu mediul online, graţie campaniilor foarte intense desfăşurate de PokerStars inclusiv în România. Se poate spune că celebrul brand de poker online a făcut acest joc mai accesibil pentru foarte mulţi utilizatori de internet ce pot activa simplu şi plăcut pe platforma operatorului, folosind chiar aplicații pentru telefoanele inteligente. De la simplu hobby la antrenament online intens se poate ajunge rapid, iar exemple de performanţă veritabilă sunt tot mai multe în rândul românilor. 

Merită menţionat astfel jucătorul profesionist de poker Cosmin Joldis, care a reuşit să câştige suma de 145.733 de dolari la Main Eventul World Series of Poker 2017. Românul a evoluat timp de aproape şase zile la acest turneu, unde s-a clasat pe locul 50. Pare prea departe de lider? Trebuie să precizăm că este vorba despre locul 50 din 7221! În astfel de evenimente majore în poker, premiile pot fi colosale. Primii 9 clasaţi au câştigat câte cel puţin un milion de dolari fiecare, liderul clasamentului având garantat un premiu de 8,150,000 USD. Tiki-taka răsplătit pe deplin, aşadar, mai ales că pokerul este un joc individual şi nu de echipă. 

Românii au fost prezenţi în număr mare şi la PSC Monte Carlo Main Event din acest an. După prima zi, 12 români erau calificaţi, printre care şi Daniel Negreanu, jucător profesionist de poker din Canada, de origine română. De-a lungul timpului, acesta a “colecţionat” numeroase victorii de prestigiu şi a câştigat din poker aproximativ 10 milioane de dolari, conform statisticilor disponibile pe internet.

Dar nu putem vorbi despre performanţă românească în poker în anul 2017 fără a pune accent pe reuşita lui Alexandru Papazian. Acesta a câştigat turneul $888 Crazy Eights No-Limit Hold’em 8-Handed, al 60-lea din seria WSOP 2017. Alexandru Papazian a trecut peste un field de 8120 de jucători şi a impresionat la masa finală, unde s-a impus în mod autoritar. Drept rezultat, românul a cucerit o brăţara de aur WSOP, premiu de prestigiu venit “la pachet” cu o sumă de 888.888 USD.

Alexandru Papazian are în palmares şi alte reuşite, însă cu această victorie şi-a câştigat cu siguranţă un loc de top în galeria pokerului internaţional. La turnee live, jucătorul deţine recordul românesc de încasări – peste 2,8 milioane de dolari. Vlad Darie, un alt nume românesc cu rezonanţă în lumea pokerului, s-a remarcat în mod pozitiv la aceeaşi masă finală de rang WSOP.

Pokerul românesc creşte an de an, iar mediul online contribuie decisiv în această privinţă. Este la îndemâna oricui să descopere “secretele” jocului, ba chiar să îi urmărească pe cei mai buni jucători în acţiune. La unele evenimente se poate participa chiar pornind de la sume nesemnificative şi ajungând la câştiguri majore. După cum subliniază tot cei implicaţi în acest domeniu, pokerul este un joc de abilităţi, unde talentul şi efortul sunt răsplătite din plin. Spre deosebire de fotbalul românesc, pokerul chiar poate fi responsabil în prezent de momente tiki-taka!

 

Articolul precedentDivizia A, sezonul 1997/98: titlul decis în ultima etapă (Universitatea Craiova – RAPID și STEAUA – Gloria Bistrița)
Articolul următorMeciuri memorabile: România 2-1 Anglia, Campionatul Mondial din Franța, 1998

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here