Thomas Morgenstern, final de carieră în ski jumping!

0
1589

Thomas Morgenstern retires”De fapt, nu am luat această decizie, ea a venit de la sine. Nu este ușor pentru mine să renunț, însă este pasul logic pe care trebuia să-l fac”, a fost explicația interesantă pe care Thomas Morgenstern a oferit-o azi publicului la conferința de presă de la Innsbruck, în care și-a anunțat retragerea definitivă din lumea săritorilor cu schiurile.

Pe lângă toate explicațiile de ordin fizic și psihic pe care le-a oferit jurnaliștilor la conferința de retragere, Morgenstern a povestit și un episod interesant din preajma Jocurilor Olimpice de la Torino din 2006. Cu o săptămână înainte de Olimpiada din Italia, colegul și bunul său prieten din echipa Austriei, Andy Kofler obținuse prima sa victorie de etapă în Cupa Mondială, iar Morgi fusese al doilea. În acel moment, ei și-au spus unul altuia că lucrurile se vor inversa la Olimpiadă. Ei bine, incredibil, dar adevărat, lucrurile au stat exact cum au plănuit cei doi. Cu doar 0.1 puncte față de prietenul Kofler, diferența minimă posibilă, Thomas Morgenstern devenise campion olimpic pe trambulina mare.

Un factor important în retragerea lui Morgi din lumea icarilor moderni l-a constituit fiica sa din prima relație, Lilly: ”Ea a fost prima persoană care a aflat de decizia pe care am luat-o. Am stat alături de ea pe podea și i-am spus <Lilly, probabil nu mă vei mai vedea niciodată sărind >. Acesta a fost într-adevăr un moment emoționant și dureros pentru mine”, a mai declarat Morgenstern.

Morgi Torino

La 27 de ani, Thomas Morgenstern se poate uita cu mândrie în urmă, întrucât lasă o carieră glorioasă, care îl pune în galeria marilor săritori cu schiurile din istorie. Iată câteva etape importante din cariera lui Morgi

– a debutat pe 29 Decembrie 2002 la Oberstdorf și, la doar câteva săptămâni distanță, la Liberec, a obținut primul podium din carieră. Avea doar 16 ani!

– de la acea dată, Morgenstern a înregistrat 76 de prezențe și 23 de victorii de etapă în Cupa Mondială.

ultima victorie de etapă a obținut-o în 2013, la Titisee-Neustadt.

în 2006, la Jocurile Olimpice de la Torino, a obținut medalia de aur pe trambulina mare. 

în 2011 a câștigat Campionatul Mondial de Sărituri de la Oslo

a mai câștigat de două ori Cupa Mondială (2007-2007, 2010-2011)

– în 2011 și-a trecut în palmares și Turneul Celor 4 Trambuline.

Articolul precedentLiga 1, etapa a 9-a! Steaua – Astra, câte capete va tăia Niculae ?
Articolul următorFOTO: Biroul lui Pep Guardiola la Bayern Munchen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here