The Curious Case of VfB Stuttgart, echipa cu 100 de ocazii și ZERO victorii!

0
1973

VfB Stuttgart

UPDATE! Hannover – VfB Stuttgart 1-3!

După cinci meciuri în care, deși au ratat cât pentru un tur, VfB Stuttgart au pierdut tot, echipa lui Alex Maxim s-a trezit. În runda a 6-a din Germania, șvabii au câștigat pe terenul lui Hannover, după un meci în care au avut din nou nevoie de multe ocazii, mai precis de 20, pentru un succes cu 3-1.


 

În mod normal, atunci când o echipă se află pe ultimul loc după 5 runde de campionat, cu tot atâtea eșecuri, e clar că la acel club nimic nu funcționează. Dacă ne uităm însă la VfB Stuttgart, o echipă importantă a Germaniei, care se află în această situație neplăcută, observăm o anomalie. În aproape toate etapele scurse de până acum din Bundesliga, echipa pregătită de Alexandre Zorniger și la care este legitimat Alex Maxim (că de jucat o face mai puțin) a jucat impecabil. Dacă fotbalul ar fi precum boxul, un sport în care câștigă cel mai bun, atunci șvabii ar fi fost acum pe primele locuri. Din păcate, fotbalul e doar pe goluri, nu și pe ocazii, iar ratările, zecile de ratări, au făcut ca VfB să fie acum una dintre lanternele Bundesligii.

Iată scorul ratărilor și cel al golurilor în cele 5 meciuri jucate de VfB în acest sezon:

  • Etapa I: VfB Stuttgart – FC Koln 28-9 ...scor final 1-3! 
  • Etapa II: Hamburg – VfB Stuttgart 14-12 …scor final 3-2! Aici trebuie să menționăm faptul că VfB a jucat cu un om în minus din minutul 53, iar aceasta a fost cauza pentru care nu au condus la ocazii.
  • Etapa III: VfB Stuttgart – Frankfurt 15-6 …scor final 1-4!
  • Etapa IV: Hertha – VfB Stuttgart 9-11 … scor final 2-1!
  • Etapa V: VfB Stuttgart – Schalke 04 26-10 …scor final 0-1

În meciul de azi, cu Schalke 04, unul în care Alex Maxim a prins în sfârșit primul 11, șvabii au fost din nou ei, adică au ratat cât pentru o veșnicie. De la distanță, din fața porții, cu capul, cu latul, cu genunchiul, cu urechea, cu poarta plină, cu poarta goală, Maxim, Werner, Kostic & co. au arătat că golul e ceva de nerealizat pentru ei. Cum era și logic, toate ratările s-au răzbunat, iar talentatul Sane, nașul lui Casillas din sezonul trecut de UCL, a marcat pentru victoria oaspeților.

Întrebarea care se pune acum e una cât se poate de simplă: CE E DE FĂCUT ? Cum e și normal, Zorniger nu a fost încă înlăturat. Chiar nu ar fi motive. Echipa joacă bine pentru statutul ei, construiește, desenează frumos, însă NU MARCHEAZĂ cât e necesar pentru a câștiga un meci. Probabil Stuttgart e echipa cu cea mai mică rată a conversiei ocaziilor create din lume, iar soluția acestei probleme nu poate fi decât una singură: oameni de gol! În trecut era Ibisevic cu golul, acum nu mai e nimeni. La mijloc ar fi soluții. E Didavi, e Maxim (din an în Paști), însă nu e nimeni CU CAP în atac.

Articolul precedentBarometrul stranierilor! VIDEO: Steaua moare, Keșeru și Tănase dau ”duble” peste hotare!
Articolul următorLecție de tikitaka în Argentina cu fiul lui Diego Simeone la finalizare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here