The Curious Case of Gaz Metan Mediaș! Cum a pierdut Mediașul poziția de lider în Liga 1!

1
997

tHE CURIOS CASE OF gAZ mETAN mEDIAS

De departe una dintre puținele echipe din Liga 1 care nu au păcălit fotbalul în ultimii ani, Gaz Metan Mediaș a fost în acest sezon la un pas de a produce o adevărată surpriză intermediară: ocuparea locului 1 în campionat după 12 etape.

Plecarea lui Cristi Pustai de la echipa de pe Târnava Mare părea să fi lăsat un gol imens pe bancă, acolo unde venirea lui Cristi Dulca nu era privită cu ochi buni de specialiști. Un antrenor mai degrabă modest în rezultate, Dulca avea să ”confirme” și la Mediaș că nu degeaba a fost înlăturat de peste tot pe unde a antrenat. Iar debutul sezonului 2013-2014 a fost unul care dădea semnalul că Dulca va fi îndepărtat repede și de la Mediaș: trei eșecuri consecutive împotriva a trei echipe modeste spre pușcării!

Etapa I: Săgeata Năvodari – Gaz Metan 1-0!

Săgeata nu a fost și probabil că nu va fi niciodată o echipă de fotbal. Cu toate acestea, în partida cu Gaz Metan, elevii lui Selymeș s-au super-auto-depășit și au câștigat cu 1-0, după un meci foarte urât. Gazul încă acuza suspendările din meciul cu Petrolul, din finalul sezonului trecut, însă asta nu era deloc o scuză, nu când joci cu astfel de echipe precum Săgeata. Nici măcar cooptarea în echipa Gazului a celui mai slab jucător din istoria Ardealului, Mădălin Ciucă, nu a fost o scuză. Dulca era dator cu o victorie în etapa a doua.

Etapa a II-a: Gaz Metan – FC Botoșani 1-2!

Atunci când întâlnești o echipă cu Croitoru (acest Croitoru din zilele noastre) în primul 11, aproape că nici nu mai are rost să joci, întrucât meciul este ca și câștigat. Cu toate acestea, Mediașul s-a mai făcut o dată de râs și a pierdut într-un mod rușinos. Ca și în partida trecută, nu au existat scuze palpabile, însă a existat Mădălin Ciucă. Deși a fost rezervă, acesta a intrat în teren la 1-1 și instantaneu scorul s-a făcut 1-2. Așadar, însă trei puncte pierdute aiurea de Gazu și Dulca nu mai avea decât varianta victoriei cu ACS Poli Timișoara.

Etapa a III-a: ACS Poli – Gaz Metan 2-1!

Timișorenii erau pe val, după o victorie cu Dinamo și un egal cu CFR Cluj, însă Dulca trebuia neapărat să scoată ceva din această etapă. Iar acest lucru părea realizabil în minutul 77, atunci când Marovic vedea roșu și Gazu putea forța o victorie. Din păcate pentru medieșeni, aceștia au prins ”epoca lui” lui Szekely, iar vârful bănățenilor a rezolvat meciul cu un gol în ultimele zece minute. Și astfel, pentru Dulca nu mai rămânea nicio portiță.

Totuși, vorba Răducanului, Dulca a mai primit ”o șanse” și a profitat de ea din plin!

Mai întâi au urmat trei egaluri, 1-1 cu Vaslui, 0-0 cu Viitorul și 2-2 cu campioana Steaua. Imediat după succesul cu Steaua, pentru că acest 2-2 poate fi considerat un succes, Gazul lui Dulca a explodat. Asemenea unei mașini diesel, Mediașul a intrat într-o turație incredibilă și până azi nu s-a mai oprit:

Cinci victorii și un egal în campionat plus un succes în Cupă, au fost rezultate care au făcut ca echipa lui Dulca să se transforme dintr-o rușine, după eșecurile cu nou-promovatele din primele trei etape, într-o revelație a Ligii 1.

Acum, dacă ne uităm la clasament, observăm așa: Gaz Metan Mediaș, locul 5 cu 19 puncte! Observând asta, nu putem să nu ne imaginăm cum ar fi arătat Liga 1 dacă trupa lui Dulca nu irosea aiurea primele nouă puncte ale sezonului. Una peste alta, Cristi Dulca a realizat minuni la Mediaș, indiferent de acele trei eșecuri, iar Mediașul se poate declara deocamdată liniștită în ceea ce privește retrogradarea. În ceea ce privește un eventual loc de cupe europene, este foarte greu de luptat pentru așa ceva, având în vedere faptul că jucătorii nici nu mai știu cum arată un salariu.

Iată clasamentul real, cu Gazul pe locul 5 și clasamentul imaginar, în care Gazul și-ar fi luat cele 9 puncte cu nou-promovatele!

clasament gaz metan

Articolul precedentZiua bolților deschise în fotbalul european!
Articolul următorAS Roma merge ceas: a 9-a victorie consecutivă
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uitam si de cele 4 puncte pierdute cu Vaslui (care a egalat in prelungiri) si cu Steaua (cand, la 2-0, Gazul a ramas in 10 dupa gestul stupid al lui Robertson)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here