Misterul terenului de fotbal în pantă din județul Bihor

1
37260

Circulă pe Facebook o poză (din 2010) cu un teren de fotbal amenajat pe o pantă în „comuna Brusturi, județul Bihor”. În dreptul imaginii apare informația conform căreia pe acest teren din România trebuie să se joace FOTBAL. Postarea a fost distribuită de peste o mie de ori:

NEAPĂRAT SĂ CITIȚI COMENTARIILE!!!

Cel care este responsabil cu această știre, este un jurnalist de la Adevărul…

NU UITAȚI SĂ CITIȚI COMENTARIILE!!! (obligatoriu)

Prin 2011, apărea o știre pe PRO TV despre un teren/stadion care ar urma să se construiască într-o pantă, într-o altă comună tot din județul Bihor, Finiș, fiind prezentat terenul de mai sus (probabil ca exemplu).

Câteva precizări rezultate în urma unei mici cercetări privind terenul în pantă, construit în România, pe bani publici!

Terenul în pantă chiar există – sau mai bine zis, chiar a existat, dar nu în România, ci în Ucraina! Încă nu am aflat locația exactă a acestuia, dar din informațiile găsite până acum, s-ar fi aflat undeva în zona satului Lavki din Ucraina, la aproximativ 115 km depărtare de Satu Mare. Terenul a fost pregătit cu ocazia Campionatului European de fotbal din 2012 care s-a desfășurat în Polonia și Ucraina. Pe acest teren nu s-a jucat fotbal, nici măcar amical. A fost doar de decor!

Terenul nu a fost decât o glumă bună făcută de ucrainieni pentru a-i surprinde pe străinii care urmau să vină la Euro 2012. Proiectul a început în 2009 și a fost terminat în 2010. Pentru că terenul a început să atragă priviri, cei care l-au construit, s-au gândit să facă și profit de pe urma acestuia astfel că au oferit spre închiriere spații publicitare. Terenul de fotbal a fost amenajat pe un deal cu o înclinație de aproximativ 45 de grade între orașele Uzhgorod și Mukachevo, în preajma localității amintite mai sus, Lavki.

Terenul pe Google Maps!

Link-uri:

– kp.ua
– focus.ua
– ukrafoto.com

 

Că tot menționează jurnalistul Liviu Avram de la Adevărul cuvântul manipulare, vouă cum vi se pare știrea? Mie mi se pare cam… manipulare în masă! Știu că ceea ce scriu aici nu intră în sfera domeniului de activitate a acestui site, însă nu mă miră situația actuală în care a ajuns România și din păcate nici semne bune nu prea sunt. Nici nu știu dacă trebuie să mă prefac că sunt sunt surpins cât de naivi pot fi oamenii și cât de ușor pot fi manipulați…

Dacă tot este vorba despre fotbal pe un teren în pantă, trebuie să menționez că s-a jucat pe un astfel de teren dar nu în România și nici în Ucraina, ci în Norvegia:

Articolul precedentAntrenor eliminat după ce a intrat pe teren și a deposedat un jucător
Articolul următorAl doilea jucător de poker din lume sparge bariera de 10.000.000$ premii din turnee online

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here