Tensiunea creşte în tabăra “diavolilor”: A pierdut David Moyes vestiarul?

0
1221

dm2

Înfrângerea de pe Old Trafford contra marei rivale, dar mai ales modul cum s-au desfăşurat evenimentele din timpul partidei, Manchester United părând o echipă fară idei şi stoarsă de puteri şi dorinţă, a mai pus o bomboană pe coliva lui David Moyes, preparat care pare din ce în ce mai mult că ia formă pentru a putea fi servit.

În ultimul său discurs pe Old Trafford, Sir Alex Ferguson le transmitea tuturor suporterilor lui Manchester United un mesaj important: “Vreau să vă reamintesc că atunci când am trecut prin clipe grele, clubul m-a susţinut, stafful m-a susţinut, jucătorii m-au susţinut. Treaba voastră acum este să-l sprijiniţi pe noul antrenor. Este un lucru important.”

SUPORTERII

Suporterii l-au susţinut pe David Moyes şi încă îl susţin. Numărul de fani din deplasări, atmosfera incredibilă creată, un Old Trafford mereu plin, fanii au fost mereu alături şi nu au cerut public demisia antrenorului, aşa cum spre exemplu s-a întâmplat în prima etapă din acest sezon la Arsenal. Însă ceea ce a scăzut este încrederea că Moyes va reuşi să construiască o echipă şi că va avea succes pe termen lung. Era un lucru firesc ca Man United să aibă o scădere în acest sezon, însă părerea generală este că scăderea a fost prea abruptă, iar cu fiecare meci, lucrurile nu par a se îndrepta, ci stagnează sau chiar par a se înrăutăţi, iar acest lucru îi îngrijorează pe fani cel mai mult.

CLUBUL

Clubul l-a susţinut, şi după ultimele semnale trimise după meciul tur cu Olympiakos, încă îl susţine. I-a fost oferit un buget consistent, din care Moyes a muşcat zdravăn pentru a transfera doar doi jucători, Fellaini şi Mata, a cărui rol se pare că nu l-a găsit încă în echipă, iar semnalele sunt pozitive atât din partea patronilor, dar şi din partea lui Sir Bobby Charlton, Sir Alex Ferguson şi Edward Woodward. Cel din urmă a asigurat fanii că bugetul din vară pentru transferuri va fi unul mare (însă Moyes va primi încrederea de a cheltui 100-150 de milioane de lire?), iar la echipă vor fi aduse 3-4 nume importante, urmând de asemenea să aibă loc şi o curăţenie în lot. Vidic deja a anunţat plecarea la Inter, lui Giggs, Evra şi Ferdinand le expiră contractul, şi există semne de întrebare şi în privinţa lui Anderson, Nani, Chicharito, Buttner şi Lindegaard. Aşadar, din punct de vedere financiar nu vor fi probleme, Woodward anunţând că şi în cazul în care Manchester United va rata calificarea în mai multe sezoane de Liga Campionilor, clubul nu va avea de suferit. Şi nici nu e de mirare. Manchester United are nu mai puţin de 35 de sponsori, iar din vară intră în vigoare noua sponsorizare de pe tricouri cu Chevrolet (35 de milioane de lire/an) şi noul contract cu Nike (60 de milioane de lire/an).

JUCĂTORII

Bi2uNDGCUAAr4JW.jpg largeTrecând însă la sprijinul din partea jucătorilor…aici au existat mai multe zvonuri de-a lungul sezonului. Mai întâi cele cu Rooney, care între timp şi-a prelungit contractul, şi mai apoi cu Van Persie, care însă a negat că este nemulţumit şi doreşte să plece. Însă noul număr al uneia dintre revistele fanilor Man United, Red Issue, aduce în discuţie alte probleme în tabăra diavolilor. Red Issue este o revistă lunară cu o vechime de 25 de ani, renumită pentru stilul său ironic şi uneori critic, cu care nu toţi suporterii sunt de acord, dar în ceea ce priveşte informaţiile oferite, s-a dovedit credibilă de-a lungul timpului. Este cunoscut faptul că cei care se ocupă de publicarea revistei au surse destul de bune în cadrul clubului, spre exemplu, ei anunţând înaintea presei, retragerea lui Sir Alex Ferguson. Revenind la informaţiile din ultimul număr, conform acestora, Ryan Giggs şi Rio Ferdinand sunt jucătorii care şi-au arătat nemulţumirea faţă de David Moyes. Cum Giggs face parte şi din staff, el participă şi la şedinţele tehnice ale antrenorilor. Lipsind de la una dintre acestea, motivul lui Giggs a fost că “n-are sens să mai vin, oricum Moyes nu mă ascultă”. O altă întâmplare petrecută cu Giggs a avut loc la un antrenament, când, după 2 ore în care s-a pus accent doar pe defensivă, galezul ar fi părăsit antrenamentul cu mâinile ridicate, în semn de frustrare. Un alt incident l-a avut în prim plan pe Rio Ferdinand, fundaşul fiind supărat de faptul că Moyes îi recomandă să facă anumite lucruri precum Jagielka (fundaşul lui Everton). Pe lângă cei doi, revista menţionează că şi Van Persie, Carrick, Chicharito şi Kagawa sunt împotriva lui Moyes şi se precizează că nu se exclude posibilitatea revenirii lui Sir Alex Ferguson, lucru foarte greu de crezut ţinând cont că scoţianul în vârstă de 72 de ani a declarat de mai multe ori că s-a retras definitiv din fotbal. Nu în ultimul rând, conform informaţiilor de ultima oră venite tot din partea celor de la Red Issue, după meciul cu Liverpool, la vestiar, un jucător l-a confruntat pe Moyes, spunându-i “Habar nu ai faci!” şi numindu-i pe cei din stafful scoţianului ca fiind “inutili”.

Părerile de pe forumuri sunt împărţite în ceea ce-l priveşte pe Giggs, ţinând cont de faptul că el reprezintă o legendă pentru club. Unii suporteri cred că zvonurile din revistă sunt false, alţii tind să le creadă, motivând faptul că Giggs a jucat doar 10 minute în ultimele şapte partide. Unii chiar l-ar vrea pe Giggs interimar. Probabil că răspunsul la întrebarea dacă aceste zvonuri sunt adevărate sau nu va fi aflat în vară, când, ori David Moyes va fi dat afară, ori jucătorii menţionaţi nu vor mai continua la club.

Până atunci, misiunea dificilă a lui Moyes continuă, miercuri cu Olympiacos şi marţea viitoare cu Manchester City. Două evoluţii ca cea din derby-ul cu Liverpool, iar răbdarea ar putea fi pierdută definitiv şi scoţianul ar putea fi demis chiar mai devreme. Pe Old Trafford nu s-a strigat “Moyes Out”. Încă.

Articolul precedentAnaliza etapei cu numărul 25 din Bundesliga
Articolul următorCe îl așteaptă pe Cosmin Contra la Getafe
Football, bloody hell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here