Tecău și Mergea, campioni la Zagreb și Vina del Mar

0
1026

Dacă în urmă cu mai bine de zece ani, Florin Mergea și Horia Tecău câștigau împreună, de două ori, titlul la juniori, la Wimbledon, cei doi au ajuns să se impună, din nou, în aceeași săptămână, însă, de această dată, fiecare într-un turneu diferit.

mergea

Mai întâi, alături de austriacul Oliver Marach, Mergea a cucerit titlul la Vina del Mar, după o finală câștigată în fața columbienilor cap de serie numărul doi, Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, cu 6-3 6-4. Cotați cu șansa a treia pe tabloul principal, Marach și Mergea au reușit în semifinale să treacă și de principalii favoriți, spaniolii Marcel Granollers și Marc Lopez – foști câștigători ai Turneului Campionilor (2012). În proba de simplu a turneului chilian s-a impus Fabio Fognini (1), după o finală câștigată cu 6-2 6-4 în fața lui Leonardo Mayer.

tecău

În ceea ce-l privește pe Horia Tecău, acesta se află la primul trofeu alături de Jean-Julien Rojer. Perechea olandezo-română, cap de serie numărul doi, a dispus în ultimul act al turneului de la Zagreb de germanul Philipp Marx și slovacul Michal Mertinak cu scorul de 3-6 6-4 [10-2]. La simplu, croatul Marin Cilic a câștigat titlul în fața compatrioților săi după o finală pe care și-a adjudecat-o cu 6-3 6-4 în fața principalului favorit, veteranul Tommy Haas. Tot la acest turneu, Victor Hănescu a fost eliminat în primul tur de către kazacul Andrey Golubev.

Tot în această săptămână, Gael Monfils s-a impus la Montpellier după ce a dispus în finală de Richard Gasquet, cu un dublu 6-4.

foto

Articolul precedentGhid practic cu disciplinele de la Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014
Articolul următorHalep, Cîrstea și Niculescu, misiuni grele spre imposibile la Doha!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here