Te-ai întrebat de ce mesele din cazinouri sunt verzi?

0
568

Industria jocurilor de noroc are extrem de multe necunoscute pentru jucători, iar cele mai multe sunt “păzite” cu mare ardoare, pentru a se asigura nu doar distracție, cât și pentru a se proteja o afacere de miliarde de dolari anual. Cu toate că poate nu deslușim acum mistere care s-au țesut de-a lungul anilor, putem să răspundem, însă, la o întrebare pe care probabil ți-ai pus-o și tu la un moment dat – de ce mesele cazinourilor sunt verzi?

Dacă ai pășit vreodată într-un cazinou, ai observat cu siguranță cât de mult timp și gândire s-au dedicat decorului generos și schemelor de culori elegante care emană rafinament. În principiu, cazinourile știu cum să te facă să te distrezi prin amenajări generoase, jocuri interesante și servicii de top, dar știu și cum să picteze genul de atmosferă care îi face pe jucători să ajungă și la buzunare. Acest lucru se obține în mare parte prin atragerea atenției jucătorilor atât direct, cât și discret – holurile nesfârșite, lipsa ceasurilor și a ferestrelor, mirosuri care calmează, serviciile disponibile non-stop.

Cu toate acestea, cel mai popular dintre toate aceste instalații și tactici este farmecul ascuns din spatele mesei verzi. Că este vorba despre mesele de poker, ruletă și blackjack sau biliardul – toate disponibile și pe Netbet Casino – această culoare are proprietăți care ne “afectează” în mai multe moduri decât știm. Astfel, probabil că nu o să fii surprins să afli că există, însă, mai multe explicații privind alegerea culorii verzi,  începând cu faptul că designul este unul menit să îți atragă și mențină atenția cât pentru a continua să joci, iar totul este la nivel de subconștient.

Psihologia culorii verzi în jocurile de noroc

Culoare verde dă o senzație de calm și de relaxare, reprezentând totodată și stabilitate, iar cazinourile știu acest lucru. Asociată cu prosperitatea, sănătatea, succesul, amabilitatea, evoluția, doar că să numim câteva calități, culoarea verde este una plăcuta pentru ochiul uman și poate evoca emoții care ne fac să ne simțim recreați, fără mari eforturi, cât mai în largul nostru, liberi și în siguranță.

Cumva, indirect, ne face să ne aventurăm și să credem că totul va fi bine, să nu ne grăbim și să credem că norocul există și că poate ajunge chiar la noi, abundența fiind ceva chiar ușor de atins. Cumva, aceasta contravine luminilor strălucitoare și ornamentelor sclipitoare din locații, tocmai pentru a face ca locul să pară cât mai familiar, ca acasă, jucătorul simțindu-se cât mai puțin stresat și având o stare cât mai pozitivă în gândire.

Verdele văzut în diferite culturi

Irlandezii sunt cei care cred că verdele este o culoare cât se poate de norocoasă, mai ales prin asocierea cu sărbătoarea lor tradițională St. Patrick Day, iar în Islam verdele este considerat a fi o culoare sfântă, în timp ce în China simbolizează fertilitatea, armonia și puritatea.

În cultura vestică verdele este asociat cu securitatea financiară, motiv pentru care unele bancnote sunt în această nuanță. Așadar, este ușor de înțeles de unde au avut cazinourile această idee, care promovează prosperitatea și un sentiment de optimisim, de calmitate.

Materialul și culoarea

La mesele jocurilor de noroc, nu doar culoarea are un rol cât se poate de important, astfel că și materialul folosit la îmbrăcarea lor este unul ales strategic, Astfel, postavul, o stofă groasă de lână a fost aleasă pentru a imita aspectul de gazon. Acesta a fost intenționat astfel confecționat pentru a oferi aceeași senzație de libertate, dar are și un factor de nostalgie.

În cazul cazinourilor online, care nu pot profita de acest avantaj, și aici se folosește verdele cel mai des, însă s-ar putea să observi tonuri cât se poate de diferite. Tendința pe grafică este să se folosească desigur, verdele, dar și nuanțe de roșu sau auriu, cât mai stridente, dar și negru.

O istorie cu întrebări

Un alt posibil răspuns în ceea ce privește alegerea culorii verde ar putea sta chiar în trecut sau cel puțin așa se crede, ținând cont că jocurile de snooker, biliard și altele sunt direct descendente ale unor jocuri pe gazon jucate cu sute de ani în urmă de aristocrația bogată. Cumva, s-ar fi încercat recrearea ideii e spațiu liber, de natură, de iarbă. Conform datelor istorice, primul joc care seamănă în descriere cu snooker, datează undeva de prin 1340, înainte ca totul să se facă la interior, de Ludovic al XI-lea al Franței considerat a fi primul om care ar fi deținut o masă de biliard. Deci da, s-a încercat cumva să se reamintească cum cândva totul era desfășurat la exterior.

Concluzie

Fiecare detaliu de la un cazino nu este lăsat la voia întâmplării, totul fiind gândit să te atragă, dar mai ales să te mențină cât mai mult timp – online sau offline. Cu toate că poate recunoști aceste tertipuri, cu siguranță că nu prea le dai importanta cât să le clasifici drept maniere de manipulare, îndată ce intri în acel vertij al amuzamentul, iluziei de câștig sau al plăcerii.

Vorbim, în definitiv, de oportunități și de o metodă de evadare de la cotidian și ar fi păcat să te concrentezi pe aceste aspecte, cât place absolut tot ce ține de modul de întâmpinare.

Pe scurt, teoria este că verdele îi face pe oameni să fie mai în largul lor în timp ce se află într-un cazinou, care poate fi considerat un loc intimidant pentru alții.

Lasă un comentariu

Lasă comentariul tău
Introdu numele tău