Taribo West a dezvăluit cauzele eliminării Nigeriei de la Campionatul Mondial din Franța, 1998

0
2546

Chiar dacă în 1996, Nigeria devenea campioană olimpică, nimeni nu acorda prea multe șanse de calificare nigerienilor după ce sorții au ales ca africanii să facă parte dintr-o grupă foarte grea cu Spania, Bulgaria și Paraguay la Campionatul Mondial din Franța 1998. Nigerienii aveau însă să uimească pe toată lumea și produceau o mare surpriză încă din primul meci când au reușit să învingă Spania, scor 3-2.

Mai mult decât atât, nigerienii își asigurau calificarea după doar două meciuri din grupă după ce învingea cu 1-0 Bulgaria lui Stoichkov. Ultimul meci din grupă era împotriva sud-americanilor din Paraguay. Calificați deja, africanii s-au menajat și cum era de așteptat, au pierdut cu 3-1. Chiar și așa, Nigeria s-a calificat de la primul loc.

În optimile de finală, Nigeria întâlnea Danemarca. Din păcate pentru ei, acela avea să fie ultimul meci al turneului. Danezii le-au administrat o înfrângere destul de severă, 4-1. La mai bine de 20 de ani de la acest meci, Taribo West a rememorat momentul. Ajuns pastor în țara sa natală, fostul mare fundaș al echipelor Inter și AC Milan, a dezvăluit că eliminarea s-a datorat câtorva din coechipieri care au furișat femei în cantonament și au petrecut cu acestea chiar înaintea meciului cu Danemarca. De altfel, presa scria la momentul respectiv că fotbaliști nigerieni au vizitat numeroase cluburi de noapte în perioada petrecută în Franța.

Taribo West
Foto: dailymail.co.uk

Fotbaliștii care au jucat contra Danemarcei la Mondialul din 1998: Peter Rufai, Celestine Babayaro, Uche Okechukwu, Taribo West, Finidi George, Mutiu Adepoju, Jay Jay Okocha, Garba Lawal, Daniel Amokachi, Sunday Oliseh și Victor Ikpeba, (au mai intrat: Nwankwo Kanu, Rasheed Yekini și Tijani Babangida). Antrenor a fost Bora Milutinović. 

Articolul precedentEuropa vs Restul Lumii, 1997
Articolul următorMeci amical: CCA București 5-1 Luton Town, 23 mai 1956
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here