O conferinta de presa neobisnuita azi la Den Haag, seful Europol,  Rob Wainwright relevand un scandal de proportii prin manipularea desfasurarii a sute de meciuri de fotbal, dupa expresia sa „ la un nivel nemaicunoscut…“

Au fost descoperite 380 de intalniri manipulate in perioada anilor 2008-2011, alte 300 fiind inca in curs de cercetare. In randurile banuitilor se afla 425 de persoane, inainte de toate jucatori, arbitrii si functionari la diferite nivele din 15 tari. Printre partidele „trantite“ se afla mai multe intalniri internationale printre care doua jocuri din Champions League si unele meciuri de calificare pentru campionatul european si mondial. Paguba pricinuita in urma acestor manopere se ridica la 8 milioane euro, cu tendiinta de crestere.

Din motive tactice, pentru a nu periclita cercetarile, seful Europol s-a abtinut de la unele amanunte a specificat insa ca reteaua inselaciunilor a fost dirijata de la Singapore.

In cifra amintita sunt cuprinse si cele 51 de meciuri de a caror cercetare s-a ocupat deja Tribunalul din orasul german Bochum, doi inculpati, Ante Sapina si Marijo C. fiind deja condamnati la diferite termene de detentie.

 

G.L. Neamtu   

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here