Superlativele mele în 2013

0
1068

tikitaka

Nu a fost un an prea grozav pentru sportul românesc, mai ales în fotbal. Cele mai mari bucurii au venit anul ăsta din tenis, acolo unde Simona Halep și Sorana Cîrstea au câștigat meciuri importante și au reușit să se instaleze pe locuri admirabile în clasamentul WTA, 11, respectiv 22. La fotbal, România a ratat calificarea la Mondial după barajul cu Grecia – oricum, puțini se așteptau măcar să ajungem aici – Norocul mai vede și câte un cartonaș roșu din când în când. Din păcate pentru noi, a fost eliminat înaintea partidelor cu grecii. În handbal, reprezentativa României arată bine deocamdată – ne-am calificat (de pe locul 2) în optimile Campionatului Mondial unde jucăm cu Polonia. Avem speranțe la o finală sau măcar semi-finală. Superlativele mele în 2013 sunt următoarele:

Cel mai bun sportiv român: nu poate fi decât SIMONA HALEP! Pe larg despre anul formidabil al Simonei – 6 (șase) titluri WTA în 2013 și locul 11 în clasamentul general WTA! Mai multe despre performanțele ei aici!

Cel mai bun fotbalist străin în Liga 1: fără niciun fel de dubiu, ERIC DE OLIVEIRA este revelația (de vreo câțiva ani încoace, părerea mea) Ligii 1. Confirmă an de an și putea ți încă poate fi foarte util naționalei, dar din păcate naturalizarea nu este o practică necesară, cel puțin pentru naționala României.

Cel mai bun antrenor: CRISTI PUSTAI – nu l-am ales pentru că este din orașul în care m-am născut și eu, ci pentru ce a realizat în fotbal și aici vorbim de anul în curs. În ianuarie a ajuns la Pandurii cu care a devenit vice-campion național și a calificat echipa în grupele Europa League.

Cel mai bun fotbalist român: fără doar și poate, VLAD CHIRICHEȘ! Cel mai în formă jucător român și singurul din transferurile lui Tottenham care a confirmat. Să fiu puțin sarcastic, Chiricheș e (votat) omul meciului pentru Tottenham chiar și atunci când nu joacă, și asta pe merit, și asta pentru că, chiar e cel mai bun.

Articolul precedentUn puşti fan Ajax “a dat tonul” scandărilor la Milano
Articolul următorVIDEO: Jucătorii lui Bayern s-au dat pe baschet!
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here