Supercupa României: Steaua, o echipă de județ, învinsă de o desființată, ASA Târgu Mureș!

1
1369

Supercupa Romaniei Steaua - Asa Tg MuresTranșat în felii și feliuțe de Federația Română de Fotbal, proprii conducători și de Direcția Națională Anticorupție, sezonul intern a debutat în această seară cu meciul din Supercupa României dintre Steaua, campioana ediției trecute și ASA Târgu Mureș, echipa care a încheiat pe locul secund. Dacă finalul sezonului trecut ne-a reflectat un fotbal românesc aflat în comă, startul de azi a fost și mai dezastruos, arătându-ne un fotbal aflat într-o acută stare de putrefacție. Iar această situație nu miră pe nimeni, dat fiind faptul că am avut la lucru Steaua, o echipă de 10 ori mai slabă decât sub mandatul lui Gâlcă, și ASA Târgu Mureș, urmașa Unirii Urziceni, o echipă care trăiește cu lacătul DNA pe conturi.

Steaua – ASA 0-1, victoria experienței în fața amatorismului!

Începutul de sfârșit al Stelei de la finalul sezonului trecut se apropie cu pași repezi de apogeu. Fără antrenor, cu o minte de berbec la nivel de conducere și cu fotbaliști de județ, Steaua a pierdut fără drept de apel în fața unei plictisite, desființate, dar mult mai valoroase echipe a Târgu Mureșului. Scorul de pe tabelă, 0-1, nu a fost unul mare, însă jocul a arătat o discrepanță imensă între desculții lui Rădoi și experimentații lui Petrescu.

Dusă la Constanța, probabil pentru a mai păcăli niște melancolici steliști să vină la meci, Supercupa din acest sezon a fost un meci mai slab decât orice amical din această vară jucat de echipele românești. Prima repriză a fost o vomă de hipopotam. Atât Steaua, cât și ASA, păreau două echipe adunate din Ferentari, puse să rezolve sisteme de ecuații cu 4 necunoscute. Dacă ASA-ul a fost de înțeles, dată fiind situația ei critică la nivel financiar, Steaua nu are nicio scuză. O echipă cu pretenții, cu bani și declarații, Steaua a arătat azi precum un mort care încă își mai mișcă, involuntar, mușchii. Absolut nimic tangențial cu fotbalul nu mai există la campioana României.

De această lipsă de luciditate a dat dovadă Steaua și în repriza secundă, atunci când ASA-ul a decis să joace și ea ceva. Acel ”ceva” al ardelenilor avea să se concretizeze în joc, prin câteva ocazii destul de clare, dar și pe tabelă, prin golul marcat de Axente. În ceea ce privește reacția Stelei, aceasta a fost la fel de clară precum diploma de Bacalaureat a lui Mirel Rădoi, probabil cea mai proastă imitație de antrenor din istoria acestui sport. ”Finul” legatului a încercat să miște ceva în repriza secundă, însă schimbările au fost în acord cu experiența.

De ce a pierdut Steaua ? Pentru că amatori la toate capitolele!

Despre Mirel Rădoi nu are rost să mai vorbim. El nu a dat niciodată dovadă de inteligență, astfel că nu ne așteptăm ca el să fie vreo mare sculă în viitorul apropiat și, mai mult ca sigur, nici îndepărtat. Problema principală a Stelei în acest moment e lotul, unul de semi-amatori, care nu are ce căuta nici măcar în Liga 1. În această seară am văzut din nou la lucru o armată de desculți. Nu ai cum, în această viață, să câștigi un meci în care tu contezi pe Cojocaru, Râpă, Toșca, Neagu, Muniru, Tudorie sau Grădinaru.

Tot la Steaua, există o serie de ”fotbaliști” cotați la zeci de milioane, în care, proștii de rând își pun  speranțe. Unul dintre ei este Alex Chipciu. Văzut drept o speranță a Stelei și a Naționalei, șeptarul nu este decât o gaură în echipa lui Rădoi. Gaură a fost și-n mandatul lui Costel, însă în prezent acesta pare de netrecut în amatorism. Golul Mureșului de azi a fost ”creația” lui Chipciu, jucătorul pentru care, spune presa de coteț din România, Ludogorets e gata să dea 3-4 milioane plus Hamza. Ce banc!

Ce va urma pentru Steaua ? Probabil că nimic pozitiv pe plan internațional, acolo unde Trencin pleacă clar cu prima șansă la calificarea mai departe în Liga Campionilor. Unica șansă a Stelei este Liga 1, acolo unde, cu aportul adversarilor, echipa ar putea ”străluci”, iar Mirel ar putea căpăta aură de antrenor. Oricând, cu ceva ciupeală din partea arbitrajului, Steaua ar putea învinge o echipă ca Voluntari, iar Sfântul Gheorghe va fi din nou la modă!

Articolul precedentOFICIAL: Tricouri Steaua București, sezonul 2015-2016
Articolul următorFinala NBA în Slow Motion

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here