Campioana României, Astra Giurgiu a întors toate calculele hârtiei și s-a impus la limită, scor 1-0 pe Stadionul Olimpic din Londra în compania echipei West Ham United și s-a calificat în grupele Europa League! Singurul gol al meciului a fost marcat de Felipe Teixeira.

Unicul gol al partidei a venit cu puțin timp înainte de pauză când, după o contră a lui Săpunaru, balonul ajunge la Daniel Niculae care se descurcă foarte bine în fața fundașilor englezi și îi pasează excelent lui Texteira. Mijlocașul portughez al campioanei României îl execută cu still pe portarul Randolph, trimițând prin stânga acestuia și Astra intra la pauză cu avantaj minim, 1-0.

 

Scorul de pauză avea să fie și scorul final al partidei. Astra s-a apărat exemplar, cu un Silviu Lung Jr. în mare formă și în dreptul echipei gazdă a rămas zero pe tabelă până la ultimul fluier. Acesta  este al doilea mare succes realizat de Astra împotriva ciocănarilor după ce în urmă cu un an reușea să-i elimine pe englezi după un un egal, 2-2 (revenire de la 2-0) la Londra și o victorie, 2-1 la Giurgiu.

Foto: standard.co.uk

Printre victimele Astrei în Europa se numără și formația franceză, Olympique Lyon. Se întâmpla în urmă cu urmă cu doi ani. înfrângere cu 1-0 acasă și victorie cu 2-1 în Franța!

România are două echipe în grupele Europa League, Astra și Steaua. Campioana și vice-campioana României își vor afla mâine adversarii din grupele Europa League.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here