Super Cupa Europei: Steaua 1-0 Dinamo Kiev

0
3945

Pe 24 februarie 1987, dețănătoarele celor mai importante două troefee continentale, Cupa Campionilor și Cupa Cupelor se întâlneau pe Stade Louis II din Monaco într-un meci care urma să desemneze cea mai bună echipă europeană. Steaua câștigase pe 7 mai 1986, cel mai prestigios trofeu continental, Cupa Campionilor (Liga Campionilor) în timp ce Dinamo Kiev (parte a Uniunii Sevietice la acea vreme) câștigase Cupa Cupelor pe 2 mai 1986, învingând cu 3-0 pe Atletico Madrid.

Printre echipele eliminate de ucrainieni în acel sezon de Cupa Cupelor se numără și Universitatea Craiova care, după un 2-2 pe teren propriu, a pierdut cu 3-0 la Kiev. Dinamo era o adevărată mașină de goluri în acel sezon. Ca să vă faceți o idee, până în finală s-au calificat obținând următoarele rezultate (la general): 5-3 cu Utrecht, 5-2 cu Universitatea Craiova, 9-2 cu Rapid Viena și 4-1 cu Dukla Praga. Un total de 26 de goluri marcate și 8 primite, incluzând aici și finala cu Atletico.

Antrenorul Stelei, Anghel Iordănescu începea meciul de la Monaco cu: Dumitru Stângaciu, Ștefan Iovan (c), Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Ilie Bărbulescu, Lucian Bălan, Tudorel Stoica, Ladislau Boloni, Gheorghe Hagi, Marius Lăcătuș și Victor Pițurcă. Au mai jucat Gabi Balint în locul lui Hagi din minutul 84 și Mihail Majearu în locul lui Lăcătuș din minutul 89.

De cealaltă parte, Valeri Lobonavski a jucat cu: Viktor Chanov, Andriy Bal, Anatolly Demyanenko (c), Oleg Kuznetsov, Vasili Rats, Pavel Yakovenko, Vadim Yevtușenko, Aleksandr Zavarov, Igor Belanov și Oleg Blokhin. Au mai jucat Alexei Mikhailichenko (min. 50 – Belanov) și Oleg Morozov (min. 77 Zavarov).

Singurul gol al partidei a fost marcat de Gică Hagi în minutul 44 dintr-o lovitură liberă.

Articolul precedentAcestea sunt cele mai jucate “PĂCĂNELE” online
Articolul următorMeciuri memorabile: Steaua 2-0 Valencia, Cupa UEFA 2004/05
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here