Suntem rupți de realitate!

2
5831

Da, da, fotbalul românesc este fără dar și poate la cel mai slab nivel din toate timpurile. Ritmul de joc este atât de scăzut, fotbaliștii lipsiți de concentrare, condiția fizică este la pământ și toți arată de parcă nu mănâncă în cantonamente decât mucenici sau covrigi înmuiați..în apă caldă. Antrenorii și mai slab pregătiți, nivelul lor de educație este sub limita legală, în loc să colinde Europa, pentru schimburi de experiență, să învețe lucruri noi, să-și formeze stiluri noi de antrenamente, pregătire tactică, fizică, să luam și noi ce e mai bun de la străini..

Până la urmă, fotbalul este ca și tehnologia, dacă nu ești la curent cu ultima generație de gadgeturi, telefoane, în cazul lor, stiluri și situații noi de joc, chiar și alimentația jucătorilor, sala de forță, exerciții de mobilitate, aerobe sau anaerobe..rămâi în urmă, și rezultatele arată asta de la an la an. Asta se vede foarte mult în jocul prestat de fotbaliștii români în anul 2018.

Nu se investește în centrele de copii și juniori, în grădinițe, în școli, iar jucătorii par mai deprimați ca niciodată, lipsește pasiunea din ochii lor, lipsește spiritul de luptă, toți sunt plictisiți parcă de fotbal.. la fel și noi uitându-ne la ei. Lucrurile se pot îndrepta, dar la fel ca în multe alte domenii, nimeni nu vrea să facă ceva pentru a restructura sistemul ăsta de 2 lei. Atâta timp cât patronilor le merge bine, jucătorii au și ai un salariu, agenții au și ei partea lor..lucrurile nu se vor schimba prea curând.

Articolul precedentTricouri Manchester United 2018/2019
Articolul următorGol de la 75 de metri în Elveția

2 COMENTARII

  1. Tocmai voiam sa scriu un articol pe tema: DE CE ECHIPELE ROMANESTI SUNT VESNIC NEPREGATITE FIZIC.

    Serios: e marea mea dilema. Cum pana mea ei, fotbalistii romani, incep sezonul obositi? Serios, care-i explicatia?

  2. Cred că trebuie să lucrăm la un articol și să găsim explicația, dar nu doar atât. Să venim cu niște idei, proiecte, și propuneri de cum ar trebui să fie.

    Cred că numai așa putem să le scoatem oboseala asta… cronică!

    Și poate dacă la început nu o să fim băgați în seamă, măcar lumea o să vadă cum trebuie să fie „AȘA DA” și cei mai curajoși dintre noi și vor începe să pună în practică. Începând cu părinții, pedagogii, profesorii, politicienii ș.a.m.d

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here