STOP Rasismului!

0
1026

La meciul din Cupa Italiei, dintre Inter şi Bologna, jucătorii vor intra pe teren purtând tricouri în memoria fostului antrenor Weisz Árpád. Manifestările de rasism din fotbalul italian sunt destul de dese, iar cu acest gest, jucătorii vor să protesteze împotriva rasismului! Maghiarul a antrenat ambele echipe, iniţial a fost la Inter, care evolua atunci sub numele de Ambrosiana, apoi la Bologna. Cu siguranţă fanii Interului ştiu, că el a fost cel mai tânăr antrenor din Italia care a câştigat campionatul şi tot el l-a descoperit pe Giuseppe Meazza. Înaintea meciului din Cupa Italiei, va avea loc o mică festivitate în memoria lui Weisz Árpád în incinta arenei din Milano. În cadrul aceste festivităţi, primarul din Milano, Giuliano Pisapia şi cel din Bologna, Virginio Merola vor face un schimb simbolic de tricouri, dar vor participa şi oficialităţi reprezentând Ungaria şi comunitatea de evrei din Milano.

Cele două echipe de fotbal au hotărât, să-l aleagă pe Weisz ca simbol la acest protest împotriva rasismului, datorită trecutului săi. El a fost nevoit să părăsească Italia în 1938, deoarece avea origini evreieşti, cu toate că era un antrenor de succes. A murit în Auschwitz împreună cu familia sa, la data de 30 ianuarie 1944.

Fausto Viviani, conducătorul grupări Viva il Calcio din Bologna, a declarat că: Weisz nu a fost doar o personalitate în fotbal, ci şi în viaţa extrasportivă, deoarece a luptat permanent împotriva rasismului, a xenofobiei şi a discriminării.

Această campanie este sprijinită de mulţi jurnalişti din Italia, şi vor ca în viitor să acorde un premiu, ce va purta numele antrenorului maghiar, celor care luptă intens împotriva rasismului din fotbalul italian.

Articolul precedentRetroLiga1! Viitor de aur grădinița “Regelui” are!
Articolul următorCazul Lance Armstrong: Urmeaza finalul sau „afacerea“ abia incepe ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here