Steaua și Pandurii, grupe medii spre dificile în Liga Campionilor și Europa League!

0
18057

Steaua Pandurii

Singurule reprezentante ale României în grupele UEFA Champions League și Europa Legaue, Steaua și Pandurii. și-au aflat ieri, respectiv azi, adversarii pe care îi vor întâlni în această jumătate a anului 2013.  Paradoxal, dar păstrând proporțiile, la o primă vedere grupa Stelei este una mult mai accesibilă în ceea ce privește o eventuală calificare mai departe, în primăvara europeană a competiției. În ceea ce privește grupa gorjenilor, elevii lui Pustai vor trebui să mai realizeze niște miracole, așa cum au reușit azi-noapte în Portugalia. Dar haideți să le luăm pe rând:

Steaua, dueluri cu arhicunoscutele românilor: Chelsea, Schalke 04 și FC Basel!

Plasată într-o grupă cu echipe extrem de familiare românilor, Steaua are misiunea de a demonstra tuturor că poate să se apropie măcar de performanța din sezonul trecut a celor de la CFR Cluj. Dacă împotriva lui Chelsea, o echipă renovată masiv în această vară, nu poți emite pretenții la multe puncte, cu Schalke și FC Basel situația e ceva mai echilibrată. Nemții traversează o perioadă mizerabilă în Bundesliga, acolo unde sunt în coada clasamentului cu un punct după trei etape, în timp ce elvețienii resimt din plin plecările din ultimul an, ocupând un modest loc patru în Super Liga, la șase puncte de liderul Young Boys.

Cât despre Steaua, echipa lui Reghecampf poate să resimtă și ea plecarea celui mai bun jucător, Vlad Chiricheș, precum și forma mai slabă a unor jucători. Pentru români, cât și pentru celelalte echipe, se anunță transferuri importante până la debutul meciurilor din grupe, astfel că datele problemei pot suferi schimbări majore.

steaua4

Programul Stelei:

18 Septembrie: Schalke 04 – Steaua 

01 Octombrie: Steaua – Chelsea

22 Octombrie: Steaua – FC Basel

06 Noiembrie: FC Basel – Steaua

26 Noiembrie: Steaua – Schalke 04

11 Decembrie: Chelsea – Steaua

Pandurii, plasați într-o grupă care necesită minuni, în special cu Fiorentina și Dnepr!

Înainte de toate trebuie să apreciem performanța de până acum a echipei lui Cristi Pustai. Aflată la prima participare din istorie în cupele europene, cu meciurile jucate doar în deplasare și fără piesele de bază, transferate afară, gorjenii au reușit ceva ce nu mulți puteau s-o facă. De acum înainte nimeni nu le va mai putea reproșa mare lucru, iar o calificare în primăvara europeană ar reprezenta un adevărat miracol. Cel puțin așa putem discuta după o primă analiză a grupei. Dacă Pacos de Ferreira poate fi învinsă lejer, fiind o echipă mult sub Braga, cu Fiorentina și Dnepr lucrurile se complică. Italienii se anunță una dintre forțele acestui sezon de Seria A, aducând în această vară nume grele, precum Mario Gomez sau Joaquin, în timp ce ucrainienii lui Juande Ramos tocmai au umilit Sahtiorul lui Mircea Lucescu în campionat.

Astfel, Pandurii nu au altceva de făcut decât să-și facă jocul și, acolo unde se poate, să smulgă punctele care o pot clasa cât mai bine în grupă.

pand

Programul Pandurilor:

19 Septembrie: Pandurii – Dnepr

03 Octombrie: Pacos de Ferreira – Pandurii

24 Octombrie: Fiorentina – Pandurii 

07 Noimebrie: Pandurii – Fiorentina

28 Noiembrie: Dnepr – Pandurii

12 Decembrie: Pandurii – Pacos de Ferreira

Articolul precedentAntrenorul Viktoriei Plzen s-a dat peste cap după calificarea în grupele Ligii Campionilor!
Articolul următorHewitt face un meci extraordinar și-l elimină pe Del Potro
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here