Steaua și Costel Gâlcă, o echipă și un antrenor care nu știu ce vor!

0
1895

Steaua Fericire mare! Steaua s-a calificat din nou, pentru al 76434-lea an în istoria ei, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Trupa din Ghencea a eliminat campioana Norvegiei, Stromsgodset, după un 3-0 la general care ne scutește de prea multe comentarii. Cam așa ar suna analiza fanilor steliști care privesc lucrurile precum acei cai care văd doar înainte sau, dacă vreți, precum Alex Chipciu, un fotbalist care, atunci când s-a născut, primul lucru pe care l-a văzut nu a fost fața doctorului, a mamei sau a tatălui și nici pe Mircea Lucescu, ci o poartă de fotbal. Revenind la meciul de aseară, în ciuda unui 2-0 aparent liniștitor, Steaua a arătat rău, pe alocuri jenant, și numai ratărilor norvegienilor au făcut ca ”binele” să nu fie ”rău”, vorba Regelui.

La Steaua lui Costel se petrec, în acest moment, lucruri extrem de ciudate, însă lucruri pe care orice privitor al fotbalului care are capul pe umeri le poate înțelege foarte rapid. În primul rând, vedem de săptămâni bune, chiar luni, cum Costel Gâlcă apare peste tot prin presă și se plânge că NU ARE JUCĂTORI. În proporție de 50% din problemă are dreptate. Steaua, la ora actuală, este o echipă secată, cu jucători în primul 11 de 2 lei și 50 de bani, de tipul Cornel Râpă. Pe de altă parte, același Costel Gâlcă își dă și un violent croșeu în figură atunci când se plânge de lipsa jucătorilor, în special de atacanți. Păi, cum, domnule Gâlcă, vă plângeți de atacanți, când dumneavoastră, deși îl aveți în lot pe Claudiu Keșeru, preferați să începeți meciuri sau să le terminați, cu talente expirate ca Gabi Iancu sau jucători cu miros de pile ca Grădinaru ?

Despre Claudiu Keșeru s-a spus în nenumărate rânduri că absența lui din primul 11 ar avea drept cauză salariul mult prea mare pentru o echipă ca Steaua (Ddică pentru o echipă mică, altfel cum se explică scuza ?) Cu toate acestea, staff-ul Stelei, site-ul Stelei, facebook-ul Stelei, șoferul Stelei, maseurul Stelei și tot ceea ce (mai) ține de Steaua au infirmat vehement această, nu-i așa, intoxicare de presă. Dacă lucrurile stau așa, atunci de ce nu joacă Keșeru ? Ok, nu o fi el un fotbalist excepțional, însă între el și Grădinaru e o diferență precum între Cristi Tănase și James Rodriguez.

Un alt semn de întrebare pe care Costel Gâlcă l-a atras asupra rolului său la club, de antrenor sau marionetă, l-am constatat aseară la conferința de presă de după meci. Întrebat dacă a discutat cu ”Legatul” despre eventuale transferuri, tehnicianul Stelei a spus că ”asemenea subiecte nu sunt importante” în comparație cu suferința patronului. Adică, să înțelegem că actualul antrenor al Stelei este de fapt duhovnicul legatului, nu antrenorul Stelei ? Cu alte cuvinte, vii antrenor la Steaua, știind că echipa e cheală la capitolul jucători, dar tu nu bați cu pumnul în masă, sau între gratii, că vrei jucători ?

În ciuda situației dificile în care se găsește, cu ceva noroc Steaua se poate califica mai departe în Liga Campionilor, însă pentru a trece de play-off e nevoie de un joc mult mai legat sau poate chiar de o mică minune. Dacă Aktobe e de eliminat, nu același lucru îl putem spune despre echipele din play-off. Totuși, poate că Europa League ar fi mai naturală pentru trupa lui Gâlcă.

Articolul precedent“Ploaie de golazo-uri” în Peru! Ysrael Zuniga, specialistul foarfecii
Articolul următorStart în Ediția IV de #PronoLiga1! Prima etapă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here