Nici n-a început bine sezonul european și echipele românești se înghesuie să-și ia la revedere de la cele două competiții europene. CSMS Iași nici n-a apucat să respire aerul din Europa League că a și fost eliminată. Debutul pentru ieșeni ar fi putut fi unul memorabil dacă ar fi știut să gestioneze meciul de pe teren propriu. Au avut 2-0 și 2-1 până spre finalul meciului când au luat gol la ultima fază, tipic românesc. În Croația n-au avut nicio șansă în fața lui Hajduk Split.

Steaua rămâne echipa reprezentativă a României în Europa. Deocamdată este singura cu șanse reale de calificare după rezultatul bun scos la Praga împotriva Spartei, 1-1. Steaua joacă bine pe teren propriu și e puțin probabil să piardă în fața cehilor. Un 0-0 i-ar trimite în play-off-ul Europa League însă sunt sigur că o să marcheze. Potrivit presei sportive din Cehia, Sparta s-ar mulțumi și cu o calificare în grupele Europa League. Sperăm să n-o facă direct din Play-off-ul Ligii Campionilor.

Astra a scos un rezultat destul de bun contra danezilor de la FC Copenhaga. Un 1-1 care ne dă speranțe, puține, dar măcar ele există. După izbânda de acum două sezoane, eliminarea danezilor de către Astra n-ar fi o mare surpiză. Campionii en-titre ai României nu se pot baza însă pe cel mai bun om al lor, Denis Alibec, care a suferit o accidentare la ultimul meci al României la EURO.

Pandurii și Viitorulsunt ca și eliminate din Europa League și cel mai probabil în runda următoare, cu doar două echipe din cinci, cu câte am început această campanie. Pandurii a dat impresia că poate scoare un rezultat bun, însă Maccabi și-a arătat experiența și clasa totodată și a înscris de 3 ori primind un singur gol și sunt ca și calificați. Viitorul va juca un meci de palmares săptămâna viitoare pe teren propriu. Echipa lui Hagi a fost umilită în Belgia cu 5-0 și ar avea nevoie, nu de un miracol, ci de 5 miracole ca să se califice.

În clasamentul coeficienților UEFA suntem pe locul 52 din 54… Până și Insulele Feroe sunt în fața noastră:

ranking

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here