Steaua șanse mari, Astra șanse mici, Pandurii și Viitorul ca și eliminate din Europa

0
1248

Nici n-a început bine sezonul european și echipele românești se înghesuie să-și ia la revedere de la cele două competiții europene. CSMS Iași nici n-a apucat să respire aerul din Europa League că a și fost eliminată. Debutul pentru ieșeni ar fi putut fi unul memorabil dacă ar fi știut să gestioneze meciul de pe teren propriu. Au avut 2-0 și 2-1 până spre finalul meciului când au luat gol la ultima fază, tipic românesc. În Croația n-au avut nicio șansă în fața lui Hajduk Split.

Steaua rămâne echipa reprezentativă a României în Europa. Deocamdată este singura cu șanse reale de calificare după rezultatul bun scos la Praga împotriva Spartei, 1-1. Steaua joacă bine pe teren propriu și e puțin probabil să piardă în fața cehilor. Un 0-0 i-ar trimite în play-off-ul Europa League însă sunt sigur că o să marcheze. Potrivit presei sportive din Cehia, Sparta s-ar mulțumi și cu o calificare în grupele Europa League. Sperăm să n-o facă direct din Play-off-ul Ligii Campionilor.

Astra a scos un rezultat destul de bun contra danezilor de la FC Copenhaga. Un 1-1 care ne dă speranțe, puține, dar măcar ele există. După izbânda de acum două sezoane, eliminarea danezilor de către Astra n-ar fi o mare surpiză. Campionii en-titre ai României nu se pot baza însă pe cel mai bun om al lor, Denis Alibec, care a suferit o accidentare la ultimul meci al României la EURO.

https://www.youtube.com/watch?v=5lZypVFHdpI

Pandurii și Viitorulsunt ca și eliminate din Europa League și cel mai probabil în runda următoare, cu doar două echipe din cinci, cu câte am început această campanie. Pandurii a dat impresia că poate scoare un rezultat bun, însă Maccabi și-a arătat experiența și clasa totodată și a înscris de 3 ori primind un singur gol și sunt ca și calificați. Viitorul va juca un meci de palmares săptămâna viitoare pe teren propriu. Echipa lui Hagi a fost umilită în Belgia cu 5-0 și ar avea nevoie, nu de un miracol, ci de 5 miracole ca să se califice.

În clasamentul coeficienților UEFA suntem pe locul 52 din 54… Până și Insulele Feroe sunt în fața noastră:

ranking

Articolul precedentDebut în forță în Ediția a VI-a de #PronoLiga1: Mare Șlem încă din start! Urmează etapa a 2-a!
Articolul următorWendell Lira, câștigătorul premiului Pușkaș de anul trecut, se retrage din fotbal pentru a se dedica jocurilor video

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here