Steaua, Regele și blatul au împuțit și mai mult campionatul!

2
2315

Steaua Viitorul blatOri de câte ori auzi vorbindu-se de machedonii din fotbalul românesc gândul îți zboară automat la pușcărie, mizerii, mafie, bandiți, flegme live sau injurii. Deși este și el din neamul lor, Gică Hagi părea că reprezintă excepția care confirmă regula. Un ambasador al fotbalului românesc, un mare campion și un uriaș profesionist, Gică a fost și va rămâne un monument în cartea de istorie a sportului românesc și pentru asta va fi respectat pentru totdeauna de adevărații iubitori ai sportului din România. Dacă vorbim însă de acel Gică Hagi care a intrat în fotbalul românesc după retragerea sa, lucrurile se schimbă cu 180 de grade. Noul Hagi a uitat că a jucat fotbal la cel mai înalt nivel, a uitat că a avut colegi nume mari din fotbalul mondial, a uitat că a lucrat cu tehnicieni consacrați ai planetei și, mai ales, a uitat că fotbalul este un sport care se decide în familia din iarbă, nu în familia din birouri, palat sau hoteluri.

Steaua – Viitorul a fost unul dintre cele mai ciobănești blaturi din ultima perioadă.

Impresia de ciobănie s-a datorat amatorilor din primul 11 al Stelei, în frunte cu Doru Bratu și Florin Gardoș. Păi, ați văzut vreodată un jucător precum Vasile Popa, un jucător clasic al blaturilor de odinioară, să fugă din fața atacantului advers. Vasile se împiedica, era lovit de o pală de vânt, se uita după gagici în tribune la Bistrița, însă niciodată nu făcea ceea ce au făcut fundașii centrali ai Stelei în meciul de azi. Oricum, cele două nulități din apărare nu au fost singurii cu suspiciune în joc. Panarame au fost și Pârvulescu, Costea, Rocha, Nikolic, Râpă…ce mai, toată echipa, inclusiv marele Raul Rusescu sau vitezistul Adi Popa. O parte din cei enumerați sunt slabi din naștere, astfel că ei sunt foarte ușor de etichetat.

Regele fără onoare!

La final însă, deși toți cei care s-au uitat la acest meci și care au un gram de creier au constatat cu ușurință mizeria dintre cele două echipe, Gheorghe Hagi a venit să ne vorbească povești despre copii, muncă, respect și ambiție. Cu alte cuvinte, Gică a venit și ne-a spus: ”Sunteți niște idioți, cretini și rupți în fund. Nu știți nimic despre ce avem noi aici”. Intrat la o televiziune de ”sport”, Hagi a început să urle precum ceilalți machedoni, dând impresia că Hagi, scos din teren, nu e decât ”unul de-al lor”. Nu, Gică, nu ai dreptate dacă strigi mai tare, ba din contră, devii și mai pătat după un blat dezordonat.

Când un campion își pierde coloana!

O altă dezamăgire a serii a devenit Laurențiu Reghecampf. Spun ”a devenit” întrucât Reghe începuse admirabil declarația de după meci, recunoscând practic jocul murdar din familia machedonilor Gigi și Hagi. Antrenorul Stelei a spus și niște cuvinte care anunțau o adevărată bombă la Steaua: ”Cu siguranță nu voi mai continua la acest club din vară”. Erau momente în care acesta părea un om integru, cu coloană vertebrală, așa cum nimeni nu fusese la Steaua în ultimul deceniu. Ei bine, la 5 minute după vitejie, totul a revenit la normal. Reghe s-a sucit, coloana i s-a transformat într-o pată neagră și demnitatea i-a dispărut ca prin minune. Cu alte cuvinte, Reghe devenise un lingău de joasă speță precum au fost TOȚI antrenorii din era Becali, în frunte cu Lăcătuș, Stoichiță, Cîrțu sau Ilie Stan.

 foto

Articolul precedentSimona Halep, a doua româncă în clasamentul WTA după traseul de la Roma!
Articolul următorFC Porto a câştigat titlul în Portugalia după un meci discutabil

2 COMENTARII

  1. E mai mult decat adevarat ce spui , iar eu sunt stelist de mai bine de 40 de ani.. o exceptie a constituit-o totusi ilie Dumutrescu , cel care nu a vrut sa-si puna in slujba cui nu ar fi terbuit prestigiul si a zis pas cu eleganta…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here