Statistica Liga 1 – 2009/2010: Cifrele rundei a 16-A

0
362

4 din 5 au reusit sa ramana-n frunte cu acelasi numar de puncte dupa runda a 16-a. Astfel, Timisoara s-a impus in fata gorjenilor prin golul golgheterului Bucur, Urziceniul a castigat greu si controversat la Piatra Neamt, CFR a invins ceata si Interul lui Fane Stoiaca, iar Steaua si-a trecut in cont a 6-a victorie de sezon in deplasare chiar in “Cetatea Banilor”, succesul datorandu-se in mare masura unui atacant de clasa – Kapetanos – aflat la al 4-lea meci consecutiv in care marcheaza , dar si fotbalistului renascut– Janos Szekely – autor a 4 goluri din 5 in minutele de prelungire.

In subsolul clasamentului, practic 8 echipe (teoretic poate fi si a 9 –a: Otelul cu sanse mici de a ajunge pe 15) pot ierna pe un loc retrogradabil. De remarcat, egalul smuls de Bistrita pe terenul unei contracandidate, fapt ce i-a urcat pe ardeleni peste cei din Alba Iulia si Curtea de Arges in clasamentul adevarului.

Gazdele au castigat doua partide, oaspetii 3, in timp ce 4 meciuri s-au incheiat la egalitate.

Rapidul conduce clasamentul jocurilor disputate acasa cu 21 de puncte, in deplasare prima pozitie apartinand Stelei, echipa ce are 19 puncte, dar si cel mai bun golaveraj (+) 8.

..

GOLURILE ETAPEI:
.
17 goluri, 8 gazdele – 9 oaspetii, 9 prima repriza – 8 a doua, repartizarea golurilor pe intervale de timp: 0-15: 4, 16-30: 2, 31-45: 3, 46-60: 2, 61-75: 3, 76-90: 3; goluri din penalty: 1 (Brandan), autogoluri: 1 (Moti), duble 0; Kapetanos si Bucur l-au egalat pe Fl.Costea in clasamentul marcatorilor, toti trei avand cate 8 reusite; Timisoara ramane echipa cu cel mai bun golaveraj – (+) 18, iar Rapidul formatia cu cele mai multe goluri inscrise – 35.

..
CARTONASE:
..

Dikaba (Ceahlaul) este singurul jucator eliminat in timpul regulamentar de joc in runda a 16-a. i Cebotaru a vazut rosu dupa terminarea partidei.

-53 de avertismente au aratat arbitrii, 31 pentru gazde-22 pentru oaspeti;

– 21 de galbene au primit fotbalistii straini prezenti pe teren in meciurile etapei.

Aproximativ 43500de spectatori au fost prezenti pe cele 9 stadioane. Media campionatului dupa disputarea a 144 de partide este de cca 4468 spectatori/meci.

CIFRELE STRAINILOR DIN LIGA 1 (FOTO lista jucatorilor):
..

– 81 de straini au evoluat in etapa a 16-a pentru cele 18 echipe, 42 pentru gazde si 39 pentru oaspeti;

-67 de straini titulari reprezinta recordul sezonului privind prezenta acestora in primul 11 intr-o etapa;

-6 goluri (Ibrahim, Semedo, Fabbron, Brandan, Alcantara, Kapetanos) si 2 cartonase rosii sunt trecute in dreptul strainilor in runda a 16-a;

– Vaslui-Otelul a fost intalnirea cu cei mai multi straini aflati in teren – 14, Vasluiul fiind formatia care a folosit cei mai multi astfel de jucatori – 11.

..
DATE GENERALE:
..

-Pentru prima data Ceahlaul a folosit mai mult de 3 straini intr-o etapa. Astfel, contra campioanei au introdus 6 jucatori de alte nationalitati, pentru moldoveni debutand un congolez (Dikaba) si un turc (Ersin).Totodata ei sunt primii jucatori din cele doua tari ce evolueaza in Liga 1- campionatul 2009/2010;

Kapetanos a marcat primul sau gol cu piciorul stang in editia curenta, grecul fiind la a 2-a astfel de reusita in Liga 1 dupa cea din sezonul trecut cand a inscris in poarta giulestenilor. In total atacantul stelist a reusit 19 goluri in 37 de jocuri;

Tanarul giulestean Alexandru Ionita este singurul fotbalist care a inscris 5 partide la rand in competitia actuala (etapele 12-16);

Rapid a ramas si dupa runda a 16-a singura echipa care nu a incasat cartonas rosu;

Universitatea Craiova a inceput partida in premiera cu doar un strain in 11 de start. In cele 16 jocuri, doar de 3 ori (et.3 – 2 titulari, 9 – 2 titulari ,16) oltenii s-au bazat pe cate 2 straini.

-Pentru intaia oara CFR a facut doar doua schimbari, in toate celelalte jocuri feroviarii folosindu-se de cate 14 jucatori.

Articolul precedentCel mai bun fundaș din Mexic
Articolul următorArbitrii – Les Arbitres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here