STATISTICA BDF: Cifrele primelor 9 etape

0
326

A trecut un sfert din editia 2009/2010 a Ligii 1, iar BDF prezinta, in premiera pentru Romania, o statistica detaliata a primelor 9 etape. Asa cum am promis, venim cu informatii unice prin care incercam sa prezentam fotbalul romanesc cat mai aproape de adevar.
..
5 echipe au ocupat fotoliul de lider in prima patrime a campionatului: Rapid, Pandurii, CFR, Brasov si Urziceni;
Timisoara este singura echipa neinvinsa, Rapid si International nu au remizat niciodata pana-n prezent, iar Bistrita nu a cunoscut inca gustul succesului;
-6 echipe nu au pierdut pe teren propriu, in timp ce galatenii si argesenii se alatura bistritenilor cu dorinta de a oferi fanilor primul succes acasa;
-in deplasare, doar Steaua si Timisoara nu au pierdut.
..
418 jucatori au jucat in sezonul 2009/2010 al Ligii 1 (repartizarea pe echipe – FOTO 1), 6 din ei evoluand pentru 2 echipe din campionat. Astra a folosit cei mai multi fotbalisti – 29, la polul opus aflandu-se Unirea Alba-Iulia cu 21.
-alte echipe:Dinamo, Craiova,Brasov 22, Rapid,CFR 23, Steaua, Timisoara 24, Urziceni 25;
-jucatori care au evoluat pentru 2 echipe: Izvoranu (Astra/Inter), Chiacu (Astra/Tim), Alexe (Astra/Din), Trica (CFR/Cr), Neagu (Vasl/Bistrita), Badoi (Tim/Cr).
Doar 24 de jucatori au bifat toate minutele in cele 9 jocuri. Pentru Astra au evoluat cei mai multi integralisti 4, in timp ce International, Steaua, Timisoara Alba Iulia si Urziceni au zero in dreptul integralistilor.
Dorel Stoica este singurul jucator care a contabilizat toate minutele in ultimele 44 de partide.
-lista jucatorilor integralisti: Stoica,Zubar,Spadacio,Buta,Chibulcutean,Stanga,Cardoso,Rapa,Jelev,Albut, Rus,Hoban,Todea, Dolha,Pulhac, Oprsal, Mihalache, Rohat, Seto, Abrudan, Ezequias, Barna, Forminte,Panin.
.
Din 37 de tari Liga 1 a importat jucatori (LISTA JUCATORILOR – FOTO 2,3). Astfel, harta campionatului nostru e una destul de pestrita ea fiind alcatuita din tari europene ca Spania, Belgia, Franta, Serbia sau Portugalia sau state din America de Sud sau Centrala gen Brazilia, Argentina, Columbia sau Costa Rica. Nelipsita-i si insorita Africa prin Zimbabwe, Togo, Angola, Camerun ori Burkina F. Cangurii australieni sau asiaticii japonezi vin, parca ,sa contureze un pastel de culori ce defineste un fotbal romanesc greu de inteles pentru multi.
Serbia (19 jucatori) este tara care da cei mai multi fotbalisti campionatului nostru, ei reusind sa depaseasca Portugalia si Brazilia, tari ce-si impart pozitia a doua, ambele cu 16 fotbalisti. Nu mai putin de 16 tari au cateun reprezentant, printre ele enumerandu-se Guineea B, Cape Verde ori Sierra Leone.

129 ESTE NUMARUL TOTAL DE STRAINI – 31 % din totalul jucatorilor folositi – ce au bifat o prezenta in primele 9 etape. CFR Cluj si Vasluiul sunt formatiile care au utilizat cei mai multi straini in primul sfert din sezonul 2009/2010, ambele folosind cate 16 straini. La polul opus se afla Bistrita, ardelenii lui “Tata Jean” folosindu-se doar de senegalezul Keita.
-alte echipe: Timisoara 10, Rapid 9, Urziceni, Steaua, Craiova 6, Dinamo 5, Brasov 4;
-au marcat 59 de goluri, au fost autorii singurelor autogoluri din campionat – 2 si au primit 7 cartonase rosii;
-cei mai multi straini au evoluat in runda a 7-a, 78, iar cei mai putini in etapa a 2-a, 69;
-tot in etapa a 7-a s-a inregistrat si cel mai mare numar de straini titulari, 64, cel mai mic consemnandu-se in runda a 3-a, 51.

Gazdele au castigat 36 din cele 81 de meciuri jucate pana-n prezent, oaspetii s-au impus in 27 de jocuri iar 18 intalniri s-au terminat nedecis.
Cel mai intalnit rezultat a fost cel de 1-0, de 23 de ori (12 victorii gazdele/11 oaspetii).
8 partide s-au incheiat fara gol, 7 cu 1-1 si doua cu 2-2;
-cea mai mare diferenta de scor a fost de 4 goluri, de 3 ori 4-0 si odata 5-1;
-partida cu cele mai multe goluri: U Craiova – Rapid 3-4;
-cele mai multe victorii ale gazdelor, 5, s-au inregistrat in etapele 6,7,8, iar cele mai putine in runda a 9-a;
-cele mai multe egaluri s-au consemnat in etapele 2 si 9, iar cele mai putine in runda 7, 0;
-cele mai multe victorii ale oaspetilor, 4, s-au bifat in etapele 1,4,5 si 7, iar cele lai putine in runda 2, 1.

S-au inscris 194 de goluri, 103 dintre ele fiind reusite de gazde-91 de oaspeti, 85 in prima repriza-109 a doua.
-cele mai multe goluri s-au inscris in intervalul 76-90, 40; -cele mai multe goluri, et. 5 – 33, iar cele mai putine, et. 2 – 14; -doar doua autogoluri au fost consemnate in primele 9 etape, autorii fiind clujeanul Alcantara si stelistul Toja;
-o tripla (Fl.Costea) si 15 duble s-au reusit in primul sfert de campionat; -Buga este singurul jucator care a marcat 4 meciuri la rand; -s-au marcat 16 goluri din penalty, cele mai multe lovituri de la 11-m transformate fiind in etapa a 9-a, 5.
..
28 de jucatori au fost eliminati in sezonul 2009/2010 (lista jucatorilor – FOTO 5). Cele mai multe eliminari s-au consemnat in runda a 8-a, 6 cartonase rosii.
..
Aproximativ 372900 de spectatori au fost prezenti in tribune la meciurile din sezonul curent.
-cei mai multi spectatori au fost in etapa 1, 57800, iar cei mai putini in runda a 7-a, 26000;
-4 meciuri s-au jucat fara spectatori;
-Steaua este echipa care a adus la stadion cei mai multi suporteri, desi a disputat 2 partide cu portile inchise: 80800 total (locul 1)/ 47800 acasa (locul 1);
-Dinamo este formatia cu cei mai multi spectatori in deplasare: cca 54000.

Articolul precedentEurogoluri BDF: Top TvGolo – Octombrie ( 3 )
Articolul următorVrem si noi astfel de comentatori

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare foarte ciudat ca din 24 de jucatori 16 sa fie straini 😐 Parca esti intr-un campionat strain…

  2. Uite ce spune si make money…Chiar am scris ceva despre cum sunt priviti strainii in romania, si mai ales pe terenul de fotbal. Hm…[…]Abia revenit la prima echipa a stelei, este la mare cautare la Iasi, acolo unde a facut si prima deplasare cu[…]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here