Statele Unite inchid site-urile ce transmiteau online finala Super Bowl

1
1267

Autoritățile federale americane au anunțat blocarea a 307 siteuri, 16 dintre ele acuzate de a oferi, via streaming online, evenimente sportive, restul fiind acuzate de vânzarea ilegală de merchandising sportiv fals ( fulare, șepci, tricouri, etc ), cu preponderență din liga de fotbal american, a cărei mare finală se disputa în noaptea de duminică spre luni în Indianapolis, între New England Patriots si New York Giants.

Între site-urile închise se găsesc unele cu un trafic foarte mare în USA, precum Firstrowsports.tv, Firstrowsports.com sau Soccertvlive.net ( lista completă aici ) și este de așteptat să fie închise multe altele, înainte de a începe Super Bowl, evenimentul sportiv cel mai vizionat de pe întreaga planetă.

Cifrele Super Bowl

1750 EURO, este prețul celui mai ieftin bilet la Super Bowl, 15 000 cel mai scump.

500 000 de euro este prețul lojelor cu capacitate de 35 de persoane situate la nivelul gazonului.

86 000 de locuri este capacitatea stadionului Lucas Oil din Indianapolis, stadion pe care se va juca finala Super Bowl din acest an.

12 minute va dura concertul pe care Madonna îl va susține în deschiderea meciului.

120 de milioane este numarul de telespectatori ce se prevede că vor viziona live acest eveniment, transmis în peste 200 de țări de pe întreg globul. Recordul s-a stabilit în 2010, finala Super Bowl fiind urmărită atunci de 106,5 milioane de oameni.

1,5 milioane de persoane vor lipsi de la muncă în Statele Unite în ziua următoare meciului.

47% din audiență vede Super Bowl pentru meci, 26% pentru anunțurile publicitare, 19% pentru ca participa la reuniuni familiale sau cu prietenii, iar 8% pentru show-ul din pauză.

Pentru spot publicitar de 30 de secunde difuzat în timpul Super Bowl se plătesc aproximativ 3 milioane de dolari.

Articolul precedentCupa Africii pe Natiuni: Cei mai buni dintre cei slabi
Articolul următorZambia – Ghana și Mali – Coasta de Fildeș, semifinalele Cupei Africii 2012

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here