Start in cursa de trei zile Vuelta a Castilla y Leon

0
832

O alta intrecere ciclista interesanta care are loc pe peninsula iberica retine cu prioritate atentia. Este vorba de intrecerea de trei zile VUELTA a CASTILLA Y LEON. Cele trei etape ale editiei cu nr. 28 insumeaza 542 kilometri traseul fiind cu 50 kilometri mai lung decat cel anterior.

Etapele sunt urmatoarele:

vineri, 12 aprilie: Arevalo (Avila) – Valadolid 194,8 km

sambata, 13 aprilie: Uruena – Palencia 164,1 lm

duminica, 14 aprilie: Aguilar de Campoo – Cervera de Pisuerga 183,1 km.

Primele doua sectiuni au un profil sinuos cu cateva catarari ca de pilda cele de la Alto de la Veliza si Alto de Autilla, pentru ca ultima etapa sa fie un adevarat maraton intre munti numeroase catarari urmand sa decida probabil castigatorul. La Alto de las Portillas (1 275 m), Puerto de Monteviejo (1 423 m), Puerto de Pando (1 432 m) si Alto de la Varga (1 413 m) participantii vor fi examinati cu severitate sanse avand doar cei care sunt cu adevarat specialisti in lupta cu inaltimile.

Competitia dateaza din anul 1985 avand de-a lungul anilor drept invingatori pe Miguel Indurain, Franceso Mancebo, Alexandr Vinokurov, Alberto Contador, Levi Leipheimer.

Printre participanti se afla fireste liderul echipei Movistar, Javier Moreno, castigatorul de anul trecut, Amets Txurruka, remarcat la Turul Tarii Bascilor, Vladimir Karpets, Sylvester Smid, Gorka Verdugo, Brice Feillu dar si multi alergatori tineri dornici de afirmare.

Vuelta a Castilla y Leon
G.L. Neamtu

Articolul precedentTottenham și Lazio, misiuni dificile. Chelsea și Benfica, prima șansă!
Articolul următorGermania revendică sefia Europei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here