Cele mai mari stadioane din lume: Stadionul Strahov

0
3797

Neluând în calcul circuitul automobilistic de la Indianapolis (SUA), care are o capacitate totală de 400.000 de locuri, cel mai mare stadion actual din lume se află în Praga și se numește Strahov. A fost inaugurat în anul 1926 și a fost destinat activităților fizice, în special gimnastică colectivă dar și pentru organizarea de meciuri de fotbal. Cele mai importante evenimente organizate pe acest stadion erau competițiile polisportive numite “Spartakiade” – un fel de Daciadepe vremuri la noi. Capacitatea stadionului însumează 250.000 de locuri fiind cel mai mare de acest fel din lume.

Stadionul Stahov în anul 1965 în timpul unei Spartakiade / Foto: fotki.com

Stadionul mai este cunoscut și sub denumirile de Marele Stadion Strahov și Stadionul Masaryk. Inițial Stadionul Strahov găzduia 9 terenuri de fotbal de mărimi standard. În prezent există 8 terenuri de fotbal, toate funcționale, cu iarbă naturală, dintre care 7 de marime standard. Complexul este folosit de către Sparta Praga, aici desfășurându-se antrenamentele și meciurile tuturor echipelor din cadrul clubului și academiei de fotbal, excepția fiind făcută de echipa de seniori care joacă pe Generali Arena din parcul Letná.

Stadionul Strahov în 2021 / Foto: novinky.cz

În istoria lumii, doar o arenă a avut o capacitate mai mare decât cea a stadionului Strahov: Circus Maximus din Roma putea acomoda aproximativ 320.000 de persoane. Aflat în centrul Romei, situl este astăzi un parc. În 2007 formația Genesis a susținut aici un concert la care au participat 500.000 de spectatori. Parcul a fost folosit și pentru sărbătorirea titlului mondial de către naționala Italiei în 2006. De asemenea aici s-au mai organizat multe alte evenimente.

Circus Maximus din Roma – prezent

foto: wikimedia.org

 

 

Articolul precedentAșa vor arăta grupele Campionatului Mondial de Fotbal din 2022
Articolul următor#PronoLiga1. Liderul mai are un singur punct avans. Urmează runda a 35-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here