Specialist în Liga 1, episodul 11! Viitorul-FCSB, un meci și două întrebări: locul 3 sau ”respectul” față de fin

0
1216

liga-1-viitorul-fcsbDupă rahitica etapă a 5-a de Playoff/Playout, una care ne-a scârbit maxim cu duelul CFR Cluj – FCSB și a fost parțial salvată doar de evoluția puștilor lui Gică Hagi, reluăm obișnuita rubrică ”Specialist în Liga 1” și încercăm să facem un bici din meciurile weekend-ului.

Dacă e să vorbim de Playoff, avem aici trei meciuri cu grad de incertitudine diferit. Dacă Sepsi – CFR Cluj are un deznodământ care se vede de pe Lună, Astra – U Craiova și Viitorul – FCSB par a fi în ceață.

La Giurgiu vom avea un duel între două echipe schimbate total. Astra, din cârpa Playoff-ului, a ajuns să bată la Sepsi în runda trecută și să pară din nou vie. Dincolo, Craiova e în groapă și se agață de un fir de ”Papură” pentru a se salva. Deja știți cu toții, Devis e o amintire, iar oltenii l-au adus pe Corneliu a lu’ Papură pentru a-i duce în Europa.

Și acum, să vorbim despre cel mai interesant meci al etapei, Viitorul – FCSB. Ei bine, Hagi o are grea aici. Și nu pentru că FCSB ar fi o echipă cine știe ce, ci pentru că trebuie să lupte cu o presiune imensă din partea emoțională, dar și profesională. Emoțional, Gică Hagi trebuie să-și trimită finul, pe Gigi Becali, în lumea eternă a locului 2. Apoi, profesional, Hagi trebuie să câștige pentru a rămâne în lupta pentru locul 2. E interesant ce va alege ”Regele”. În momentul de față, Viitorul e clar peste FCSB, însă duelurile dintre ”omenoși” pot aduce surprize. Să nu uităm că în tur am avut o ”extorsiune”.

Despre toate extorsiunile etapei a 6-a din Playoff și Playout, mai jos!

Hermannstadt – FC Voluntari, cu gâtul lui Miriuță pe masă

După ce runda trecută l-am mazilit pe Devis Mangia, adică am anticipat ceva ce venea tare pe turnantă precum Gabi Szabo pe vremuri, acum mergem să-i retezăm postul lui Vasile Miriuță. Sibienii nu joacă nimic de etape bune, iar un nou eșec îi va fi fatal lui Vasilică.

La Pitești, în fața lui Hermannstadt vom avea o echipă FC Voluntari care a jucat bine cu rivala de județ a lui Hermann, Gaz Metan, iar meciul se anunță extrem de dificil. În condițiile în care ardelenii nu mai leagă nimic, se cam întrevede un x2 la orizont.

Șanse de penalty: 70%
Șanse de cartonaș roșu: 75%
Pronostic: x2

Astra – ”U” Craiova, un meci simplu cu rezultat care poate complica multe

În urmă cu două runde, despre Astra – U Craiova puteam spune că e un meci de rutină pentru olteni. Mergi la Giurgiu, nu pierzi și totul e roz. Acum, Craiova e cu un picior în groapă. Dacă nu bate vineri, trupa lui Papură e în pericol de a rata locul 3. Mai mult, dacă pierd, oltenii tremură și pentru locul 4, întrucât Astra vine la 3 puncte.

Iată unde era spectacolul din Playoff, la locurile de jos și nicidecum la înălțime, acolo unde CFR și FCSB își bat joc de sportul rege.

Șanse de penalty: 50%
Șanse de cartonaș roșu: 75%
Pronostic: peste 1,5 goluri

Sepsi – CFR Cluj, meciul în care Dan Petrescu poate părea antrenor

Șase meciuri s-au disputat până acum între Sepsi și CFR Cluj în toate competițiile. În toate cele șase am avut victorii clujene. Acum, CFR se bate la titlu, iar Sepsi e o echipă de umplutură în Playoff. Orice alt rezultat în afară de 2 solist nu ar avea sens și ar reprezenta o schismă în prietenia dintre cele două echipe.

Meciul de la Sfântu Gheorghe reprezintă șansa lui Petrescu de a semăna cu un antrenor de fotbal. Dacă nici acum nu joci ofensiv, atunci când, Bursucule?

Șanse de penalty: 76%
Șanse de cartonaș roșu: 50%
Pronostic: 2

Gaz Metan – Dunărea, încă un test al integrității pentru gaziști

Mediașul lui Iordănescu Jr. merge șnur în Playout. Cinci victorii din cinci meciuri au obținut ardelenii, iar acum au un nou meci la îndemână. Pe malul Târnavei Mari ajunge Dunărea Călărași, o echipă care s-a făcut de râs în runda trecută, pierzând cu Concordia, 0-3. Până acum, Gazul a dat dovadă de respect pentru fotbal și nu a oferit nimănui puncte sau speranțe.

Rămâne de văzut cât de concentrată va fi echipa lui Edi în meciul de duminică. Teoretic, Gazul ar trebui să câștige la pas acest meci, Dunărea fiind o echipă clar de matineu, cu jucători pe măsură.

Șanse de penalty: 69%
Șanse de cartonaș roșu: 60%
Pronostic: peste 1,5 goluri

Viitorul – FCSB, un test al profesionalismului pentru Gică & co.

Cea mai frumoasă echipă din Playoff, Viitorul, are șansa, duminică, de a demonstra țării că termenul ”profesionalism” i se potrivește. Elevii lui Hagi au fost sau au părut să fie pe bune în tot anul 2019. Au bătut FCSB, au călcat în picioare Craiova, au fost cât de cât ok cu CFR Cluj și acum dau examenul suprem. Viitorul are meci cu FCSB și, totodată, șansa de a se desprinde definitiv de vechiul statut de ”echipă specialistă în omenii”.

Teoretic, Viitorul are șanse la locul 3, iar în meciul cu FCSB ar trebui să tragă la victorie. În același timp, joia viitoare, Viitorul are de disputat meciul sezonului, returul cu Craiova din semifinalele Cupei României. Rămâne de văzut ce va face Hagi…

Șanse de penalty: 80%
Șanse de cartonaș roșu: 50%
Pronostic: peste 1,5 goluri

Poli Iași – Concordia, continuă revenirea ilfovenilor?

Runda anterioară din Liga 1 ne-a adus pe tapet o adevărată minune: Concordia Chiajna a câștigat un meci. Și nu oricum. A fost un 3-0 sec contra celor de la Dunărea Călărași, iar speranțele de salvare încep să prindă rădăcini la Chiajna. Se întâmplă asta în condițiile în care cele două echipe de mai sus, Dunărea și Hermannstadt, sunt din ce în ce mai șterse.

Acum, Concordia merge la Iași, acolo unde e rost de ceva în desagă, Poli fiind departe de echipa care se lupta la Playoff. Elevii lui Stoican au pierdut ultimele 4 meciuri jucate acasă.

Șanse de penalty: 70%
Șanse de cartonaș roșu: 70%
Pronostic: peste 1,5 goluri

Dinamo – FC Botoșani, un fel de ”a sosit ziua revanșei”

În urmă cu ceva mai mult de două luni, Dinamo rata Playoff-ul în urma unui eșec contra celor de la FC Botoșani. Dezastrul avea să se producă chiar pe arena din Ștefan cel Mare. Acum, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade. Dinamo stă bine în Playout, în timp ce Botoșaniul a început să aibă emoții la retrogradare.

Aflată în luptă cu Gazul pentru locul 1 din Playout, Dinamo o poate menține pe FC Botoșani în zona periculoasă. În funcție de rezultate, moldovenii pot ajunge din nou prima echipă deasupra liniei.

Șanse de penalty: 40%
Șanse de cartonaș roșu: 66%
Pronostic: gol în prima repriză

Urmează acum să vedem ”Biletul Etapei”, în ambele sale variante. Runda trecută, atât biletul de siguranță, cât și cel de risc, s-au oprit la scoruri aproape perfecte: 6/7!

Etapa a 6-a de Liga 1 (Playoff + Playout)

19 APR ’19, 18:00: Hermannstadt – FC Voluntari
19 APR ’19, 21:00: Astra – ”U” Craiova
20 APR ’19, 21:00: Sepsi – CFR Cluj
21 APR ’19, 18:00: Gaz Metan – Dunărea
21 APR ’19, 21:00: Viitorul – FCSB
22 APR ’19, 18:00: Poli Iași – Concordia
22 APR ’19, 21:00: Dinamo – FC Botoșani

Biletul Etapei a 6-a de Liga 1:

Hermannstadt – FC Voluntari X2 – cotă 1,51
Astra – ”U” Craiova peste 1,5 goluri – cotă 1,45
Sepsi – CFR Cluj 2 – cotă 1,70
Gaz Metan – Dunărea peste 1,5 goluri – cotă 1,55
Viitorul – FCSB peste 1,5 goluri – cotă 1,36
Poli Iași – Concordia peste 1,5 goluri – cotă 1,40
Dinamo – FC Botoșani gol în prima repriză – cotă 1,45
Cotă finală: 15,92

Biletul Etapei a 6-a de Liga 1 – LA RISC:

Hermannstadt – FC Voluntari x pauză – cotă 2,00
Astra – ”U” Craiova GG – cotă 2,05
Sepsi – CFR Cluj 2 pauză – cotă 2,40
Gaz Metan – Dunărea 1 – cotă 1,91
Viitorul – FCSB 2 – cotă 2,00
Poli Iași – Concordia x2 – cotă 1,95
Dinamo – FC Botoșani 1 – cotă 1,85
Cotă finală: 135,60

Articolul precedentCronica etapei a 5-a din Playoff/Playout. Pentru că iubim fotbalul: nimic despre CFR Cluj – FCSB
Articolul următor#PronoLiga1! Toate-s vechi și nouă toate…punctele avans pentru lider! Urmează runda a 7-a din Playoff/Playout
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here