Sorana Cirstea Stanford

După semifinala de la Stanford din urmă cu două săptămâni, Sorana Cîrstea confirmă forma excelentă pe care o parcurge în acest sezon pe ciment și se califică în sferturile de finală ale mult mult mai puternicului turneu de la Toronto (Canada), dotat cu premii totale care depășesc 2,360,000 de dolari. Dacă ieri, Sorana a dispus de un fost număr 1 WTA, Caroline Wozniacki, astăzi istoria s-a repetat în optimi, reprezentanta României reușind o victorie cu sârboaica Jelena Jankovic, actualmente numărul 14 mondial.

Dacă meciul de ieri a fost un adevărat maraton, întins pe durata a trei ore, partida cu Jankovic de azi a fost una mult mai simplă pentru Cîrstea, aceasta câștigând meciul, în doar o oră și 20 de minute, după 2-1 la break-uri în fiecare set. Dacă ieri a salvat două mingi de meci în setul secund și una de break extrem de importantă în decisiv, astăzi Sorana a ratat trei mingi de meci, însă s-a dovedit mult mai puternică decât Wozniacki ieri și a reușit să revină repede. Principalul atu al jucătoarei noastre a fost serviciul, acesta ajutând-o de multe ori să iasă din situațiile dificile.

Grație accederii în sferturile de finală de la Toronto, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 49,040 de dolari și 225 de puncte WTA, cu ajutorul cărora se va apropia din nou de top 20 mondial.

UPDATE!

Sorana Cîrstea o va întâlni în faza sferturilor de finală pe Petra Kvitova (6 WTA) cea care a învins-o pe Samantha Stosur (12 WTA) cu un dublu 6-3. Iată toate meciurile din sferturi, în ordinea lor de pe tabloul principal:

  • Serena Williams (1) – Magdalena Rybarikova
  • Agnieszka Radwanska (3) – Sara Errani (5)
  • Dominka Cibulkova – Li Na (4)
  • Petra Kvitova (6) – Sorana Cîrstea

dl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here