Ioan Chirila-“Mexico ’70 Jurnal sentimental”

25 iunie 1970
Londra

Plecam spre casa din Gara Victoria…Citesc in “Daily Telegraph” o mica notita: “Zagallo criticat de ziaristii brazilieni pentru ca a jucat prea defensiv”.Recitesc titlul…Aproape ca nu-mi vine sa cred…”Cum?Nici Zagallo?”
Brazilia a jucat deci prea defensiv.Didi a fost criticat pentru joc prea ofensiv.Zagallo e criticat acum pentru joc prea defensiv.Doi dintre marii jucatori ai Braziliei 1958 nu stiu deci ce fac…
Iata, inca o data , confirmat gandul ca in fotbal se poate demonstra orice.

 

26 iunie 1970
Pe valea Rinului

Trenul inainteaza paralel cu apele Rinului…E trecut de miezul noptii…Am adormit…M-am sculat la Frankfurt pe Main…Am visat ca am fost la Guadalajara…Ca Radu Nunweiller a deschis scorul in meciul cu Anglia…Ca l-am invins apoi pe Uwe Seeler, printr-un gol inscris de Neagu, cu capul, ca la Stuttgart …Dar ca, din nefericire, am comis cateva greseli grave in finala cu Brazilia si am pierdut cu 4-1…A doua zi, toate ziarele mexicane ne-au reprosat aproape la unison:”Romania a facut marea gresala de a juca si ofensiv, si defensiv”.
Si totusi, Mexicul nu mai e doar o fata morgana…

Cititi Ioan Chirila!Nici nu stiti ce pierdeti…

 

3 COMENTARII

  1. Preferata mea e "World Cup '66".Asta pentru ca ii stiu si povestea.Omul a scris de acasa de juri ca a prticipat la fata locului la evenimente,luand mai multe fete."Si noi am fost pe Conteverde" e iarasi o carte care imi place foarte mult.

  2. Preferata mea e "World Cup '66".Asta pentru ca ii stiu si povestea.Omul a scris de acasa de juri ca a prticipat la fata locului la evenimente,luand mai multe fete."Si noi am fost pe Conteverde" e iarasi o carte care imi place foarte mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here