Singurul jucător român din Irlanda marchează primul său gol

0
1254

Marco Chindea. Un nume de care nu foartă lume a auzit, însă pe care Tikitaka.ro va invită să-l descoperiţi. Are 19 ani, e român, născut in Mediaş şi locuieşte în Irlanda. Tot acolo, joacă şi fotbal pe postul de mijlocaş. Este legitimat la clubul de primă ligă, St. Patricks, club cu care echipele româneşti au avut tangenţă, atât în 1990, cât şi mai recent în 2009, când, Dinamo, respectiv Steaua, i-au eliminat din cupele europene.

Chindea a făcut parte sezonul trecut din echipa U19 al celor de la St. Patricks şi a debutat pentru echipa de seniori în Cupa EA Sports. Campionatul din Irlanda este în plină desfăşurare, după sistemul primăvară-toamnă, iar în perioada de transferuri din luna iulie, românul a fost împrumutat în liga a 2-a, la Waterford United, echipă aflată în prezent pe locul 3, cu şanse la promovare.

A debutat acum 4 etape, intrând din postura de rezervă, iar în următoarele 3 meciuri a fost titular. Ieri, în deplasarea de la Galway, contra formaţiei Salthill Devon, Marco Chindea a reuşit să marcheze şi primul său gol într-o competiţie oficială în Irlanda. Meciul nu începuse bine pentru Waterford, gazdele deschizând rapid scorul în minutul 2, însă românul a reuşit egalarea în minutul 10. În a doua repriză, coechipierii lui au reuşit să mai înscrie de trei ori, scorul final fiind de 1-4.

Românul are un start promiţător la Waterford, iar o continuitate a evoluţiilor îi poate oferi din sezonul următor un loc în echipa celor de la St. Patricks.

Articolul precedentSorana Cîrstea și Monica Niculescu ratează semifinalele la Washington!
Articolul următorJose Mourinho: Eu l-am antrenat pe autenticul Ronaldo, brazilianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here