Nuernberger Insurance Cup - Day 7Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat astăzi în finala turneului de la Nürnberg după o victorie de-a dreptul eroică în fața favoritei numărul 5 în Germania, cehoaica Lucie Safarova. La capătul a două ore de joc, jucătoarea din România s-a impus în trei seturi, 6-3, 0-6, 6-2 și s-a calificat în cea de-a patra finală din carieră.

Simona Halep, jucătoare din România fără sânge de român!

Pentru a doua oară în decurs de o lună de zile, Simona Halep a demonstrat tuturor că, deși are în dreptul numelui ”ROU”, nu are nicio legătură cu atitudinea românilor din sport. Dacă la Roma a avut puterea să revină în fața Jelenei Jankovic de la 0-3 în decisiv, astăzi Simona a renăscut precum Pasărea Phoenix. Cuvintele par mari, însă cine a văzut meciul de azi știe că Simona a obținut mult mai mult decât o victorie. Jucătoarea din România a câștigat respectul a milioane de fani ai tenisului pentru atitudinea ei. Despre ce este vorba ? În primul set, la scorul de 2-2, jucătoarea noastră a încercat să scoată o minge a cehoaice, însă a călcat foarte urât. În lacrimi și cu piciorul umflat, Simona dădea senzația că este OUT nu numai de la acest turneu, ci pentru o foarte lungă perioadă. De la comentatorul Eurosport, publicul de la Nurnberg și până la telespectatori, cu toții o vedeau pe Simona abandonând, numai că jucătoarea noastră nu s-a dat bătută nicio o secundă. După minute bune de îngrijiri medicale, cu piciorul umflat bandajat și cu urme de lacrimi în ochi, Simona s-a întors pe zgură, acolo unde Safarova era nerăbdătoare să-i dea lovitura de grație. Ei bine, în loc de un galop al cehoaicei, a fost un răspuns de orgoliu al Simonei, care s-a impus în primul set cu 6-3. Galopul de care aminteam mai devreme avea să vină în setul secund, unul pe care Safarova l-a câștigat în doar 30 de minute cu un sec 6-0. Din acel moment, nimeni n-o mai vedea pe Halep revenind…nimeni în afară de ea. Spre uimirea tuturor, acel 0-6 fusese doar un răgaz luat de Simona înainte de asaltul spre a patra finală din carieră. După șapte ghemuri pierdute la rând, jucătoarea noastră s-a transformat în acea Halep de la Roma, a revenit în joc și în setul decisiv, iar de la 2-2 nu i-a mai dat nicio șansă cehoaicei, impunându-se cu un 6-2 pe cât de surprinzător și meritat, pe atât de admirabil și de felicitat.

Anul și finala pentru Simona!

După Fes în 2010, eșec cu Iveta Benešová (4-6, 2-6),  același  Fes în 2011, eșec cu Alberta Brianti (4-6, 3-6)  și Bruxelles în 2012, eșec cu  Agnieszka Radwańska (5-7, 0-6), iată un nou an în care Simona Halep prinde o finală WTA. De această dată, la Nürnberg, într-un turneu dotat cu premii totale în valoare de 235,000 de dolari, jucătoarea  noastră o va întâlni pe nemțoaica Andrea Petkovic, numărul 103 WTA. În ciuda poziției foarte slabe, Petkovic este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, ea fiind mult timp o jucătoare de Top 10 WTA. În acest an a revenit în circuit abia din luna martie, după o lungă accidentare. Jucătoarea din Germania conduce în duelurile directe cu Halep cu scorul de 1-0, ea câștigând unica lor întâlnire, 6-2, 7-6, în 2009, chiar la București și tot pe zgură. În semifinale, Petkovic a învins-o în două seturi pe Jelena Jankovic, cap de serie numărul 1 în Germania, cu 6-4, 6-3.

Pentru calificarea în finala de la Nürnberg, Simona Halep  va primi 16,120 de Euro și 200 de puncte în clasamentul WTA.

În finala de la Nürnberg a ajuns și Raluca Olaru, însă pe tabloul de dublu, alături de rusoaica Valeria Solovyeva. Cele două vor juca finala de mâine împotriva favoritelor principale ale turneului, germanca Anna-Lena Grönefeld și cehoaica Květa Peschke.

Din păcate, în sferturile de finală de la Birmingham, Sorana Cîrstea a fost învinsă de Donna Vekic, numărul 89 WTA, în două seturi, 6-2, 6-1. Jucătoarea română părăsește turneul cu 5300 de dolari și 70 de puncte WTA

foto: WTATENNIS.COM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here