Simona Halep pierde finala cu Maria Sharapova, însă o face în stil de mare campioană!

0
3459
Simona Halep
UPDATE! Simona Halep – Maria Sharapova 6-1, 2-6, 3-6.

După un început în care Simona a profitat de erorile neforțate și de atacurile eșuate ale rusoaicei, și a câștigat lejer setul I, finala a intrat pe un drum în care Mariei au început să-i intre tot mai multe lovituri. Aceasta s-a văzut încet, încet și pe tabelă, acolo unde meciul s-a întors cu 180 de grade. Din păcate pentru Simona, setul decisiv avea să rămâne la fel, iar rusoaica și-a trecut în palmares încă un titlu pe zgură.

Pentru Simona Halep, în ciuda eșecului, finala de la Madrid rămâne cea mai importantă performanță într-un turneu din categoria Premier Mandatory. În ceea ce privește meciul cu Sharapova, rusoaica a fost mai bună, însă Simona a arătat în multe momente că ziua în care ar putea câștiga un meci cu aceasta nu este departe. Cea mai apropiată ocazie de a face acest lucru este în această săptămână la Roma.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

După titlurile de anul trecut și primul Premier 5 din acest an de la Doha, iată că ascensiunea Simonei Halep în tenisul mondial ajunge azi la o nouă bornă: prima finală într-un turneu de Premier Mandatory! După ce la Indian Wells a pierdut în semifinale cu Radwanska, iată că Simona nu a mai ratat la Madrid, acolo unde are șansa de a câștiga cel mai important titlu al carierei, un titlu care îi poate aduce locul 4 WTA.

Pentru aceste două obiective, Simona Halep are o misiune foarte grea, însă nu imposibilă. Ea o va înfrunta azi pe rusoaica Maria Sharapova, cea care în ultimii 3 ani nu a pierdut pe zgură decât cu Serena Williams. Rusoaica are astfel un record de invidiat pe această suprafață în cei 3 ani: 46-3!

În duelurile directe Halep-Sharapova, scorul este de 2-0 în favoarea rusoaicei, însă acest lucru este nesemnificativ, întrucât ambele meciuri s-au jucat în 2012 (Indian Wells, 6-3, 6-4 și Beijing, 7-5, 7-5), într-o perioadă în care Simona nu era o forță în tenisul mondial.

O eventuală victorie la turneul de de 4,236,425 de dolari de la Madrid ar însemna pentru Simona Halep urcarea pe locul 4 WTA, un record personal, dar și îmbunătățirea celei mai bune clasări din istorie în tenisul mondial pentru o reprezentantă a României, locul 5, deținută în prezent de aceeași jucătoare.

Meciul Simona Halep (4 WTA) – Maria Sharapova (9 WTA) va avea loc azi, de la ora 17:30, în direct la Dolce Sport 2.

simona halep

Articolul precedentHalep o învinge pe Lisicki și caută revanșa în sferturi cu Ana Ivanovic!
Articolul următorSimona Halep s-a calificat în turul III la Roma, însă a abandonat imediat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here