Revanșă amânată: Simona Halep, eșec marcă înregistrată cu Maria Sharapova!

0
2687

UPDATE! Simona Halep – Maria Sharapova 6-3, 4-6, 4-6

Există dueluri în circuitul WTA în care psihicul jucătoarelor, și nu neapărat diferența de valoare, joacă un rol decisiv în obținerea victoriei. Un astfel de duel este cel dintre Simona Halep și Maria Sharapova. Astfel, pentru al treilea meci consecutiv, duelul dintre cele două a avut același scenariu: 3 seturi și succes rusoaica. Din nou, Simona a început bine, a controlat meciul, a avut break avans, dar a încheiat la pământ. Văzând acest duel dintre cele două, și evoluția simetrică a fiecărei întâlniri, putem spune că Halep ar fi ”capabilă” să piardă 10 din 10 meciuri cu rusoaica. Nu neapărat valoric, acolo unde echilibrul e evident, ci psihic e la cote minime Simona în meciurile cu rusoaica.

Așadar, iată un Halep – Sharapova 0-5 la duelurile directe care nu cade bine niciunei jucătoare care cochetează cu pozițiile cele mai înalte. E realist acest scor ? Și da și nu. Important este ca reprezentanta noastră să uite că joacă cu Sharapova atunci când joacă cu Sharapova.

………………………………………………………………..

Duelul finalelor dintre Simona Halep și Maria Sharapova, cu episoade la Madrid și Paris, s-a transformat în această săptămână, la Cincinnati (SUA), într-un meci din faza sferturilor de finală. Duelul contând pentru accesul în careul de ași al turneului Premier 5 din Statele Unite este cel de-al treilea între cele două jucătoare în decurs de trei luni. Așadar, luna și meciul Halep – Sharapova.

Până în prezent, Simona nu a câștigat niciun meci cu rusoaica, indiferent că vorbim de epoca ”Simona, fata de aur” sau ”Simona, debutanta în circuit”. Dacă e să le luăm în ordine cronologică, am avut primul duel Halep – Sharapova în 2012, la Indian Wells, acolo unde rusoaica s-a impus lejer cu 6-3, 6-4. A urmat în același an, la Beijing un simetric 7-5, 7-5 pentru aceeași rusoaică, iar Simona părea că trebuie să mai crească pentru a echilibra disputele.

Sharapova Halep

La doar doi ani distanță, Simona și Maria au reluat bătăliile cu adversara din Est. Din păcate, deși a arătat o creștere evidentă față de anul 2012, Simona nu a reușit, deocamdată, s-o învingă pe Sharapova. Aceasta din urmă s-a impus, după meciuri maraton, ambele de 3 seturi, atât în finala de la Madrid, cât și în cea a Grand Slam-ului de la Roland Garros. După duelul de la Paris, rusoaica recunoștea, fără pic de exagerare, că finala cu Halep a fost meciul cel mai muncit și dificil dintre toate finalele jucate.

sursa: www.wtatennis.com

Despre sfertul de finală de la Cincinnati putem spune că va opune față în față două dintre cele mai în formă jucătoare din circuit în 2014! Acest lucru reiese cel mai bine facă privim clasamentul #RoadToSingapore, acolo unde Sharapova și Halep ocupă primele două locuri, la distanță mică între ele.

Simona Halep Singapore

Meciul Simona Halep – Maria Sharapova va începe în sesiunea de seară de la Cincinnati, de la ora României 02:00, în direct la DolceSport!

Articolul precedent”Suporterii fanatici” cu patru picioare au întrerupt un meci în Peru!
Articolul următorSteaua – Pandurii 6-0! VIDEO cu cele 6 goluri marcate de Claudiu Keseru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here