Simona Halep, în ”sferturi” la Rogers Cup, după o victorie muncită cu Kerber!

0
1739

UPDATE! Simona HalepAngelique Kerber 6-3, 5-7, 6-4

Așa cum anticipam, meciul dintre Simona Halep și Angelique Kerber a fost unul care s-a jucat de la egal la egal. În final, poate și datorită prospețimii, Simona s-a impus în trei seturi epuizante, scor 6-3, 5-7, 6-4. Aflată pe val în sezonul de hard, după succesul de la Stanford, nemțoaica Kerber a arătat azi un joc destul de solid. Față de finala de la Doha din 2014, acolo unde a făcut doar act de prezență, jocul lui Angelique a crescut considerabil, iar Simona a suferit enorm pentru calificare.

Pentru un loc în careul de ași, Simona Halep va juca împotriva polonezei Agnieszka Radwanska (14 WTA), cea care a trecut, tot în trei seturi, scor 6-2, 4-6, 6-4, de franțuzoaica Alize Cornet (28 WTA).

În duelurile direct, poloneza o conduce pe Simona cu scorul de 4-3, însă trei din ultimele patru întâlnire dintre ele au fost câștigate de jucătoarea din România.

Halep - Radwanska


Revenire extrem de dificilă pentru Simona Halep în circuitul WTA. După reeditarea finalei de la Indian Wells cu Jelena Jankovic de ieri, a treia jucătoare a lumii va reedita azi finala din 2014 de la Doha, urmând s-o întâlnească în optimi la Toronto pe nemțoaica Angelique Kerber, numărul 11 WTA.

Halep – Kerber, o întâlnire care pleacă de pe poziții egale!

Dacă în meciul cu Jelena Jankovic a plecat din postura de favorită clară, în disputa din optimile Rogers Cup, contra lui Kerber, Simona Halep pleacă de pe poziții cel puțin egale cu jucătoarea din Germania. Mult mai bine clasată, dar mai ales mult mai în formă decât sârboaica, Kerber are un an 2015 excelent, cu 4 titluri câștigate (Charleston, Stuttgart, Birmingham și Stanford) și cu evoluții remarcabile pe toate suprafețele.

În sezonul pe hard, Angelique Kerber este neînvinsă, bifând 7 victorii din ultimele 7 partide, iar la general are 14 succese din 15 meciuri. Ultimul eșec al germancei a fost cel din turul III de la Wimbledon, suferit în fața finalistei din acest sezon de la Londra, iberica Garbine Muguruza.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, aceasta are un moral bun după succesul cu Jankovic de ieri, dar mai ales un ascendent asupra lui Kerber, pe care a învins-o în singurele întâlniri de până acum. Se întâmpla asta la Saint Raphael, în 2009 și în finala de la Doha de anul trecut.

Halep - Kerber

Finala de la Doha a fost o întâlnire fără istoric, disputată într-o perioadă în care Halep venea tare din urmă. În doar 70 de minute, Simona o învingea pe Kerber cu 6-2, 6-3, după ce a reușit câte două break-uri în fiecare set. Azi, la Toronto, lucrurile vor sta relativ diferit. Kerber este jucătoarea care vine tare pe turnantă, în timp ce Simona încearcă se revină în prim-plan, după un sezon de vară ceva mai slab.

Meciul Simona Halep – Angelique Kerber este al doilea programat pe terenul central de la Toronto, după ora 20:00 și după disputa Daria Gavrilova – Roberta Vinci care va începe la ora 18:00.

Articolul precedent#PronoLiga1! Doctorul își menține ”marja de evadare”!
Articolul următor#PronoLiga1, etapa a 7-a!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here