S1M0NA TIKITAKAÎncepută în iunie 2013 la Nurnberg, frumoasa poveste dintre Simona Halep și titlurile WTA și-a continuat azi, la Dubai, episodul cu numărul 10! După o finală în care a reușit să contracareze cu succes cel mai bun serviciu din lume, Simona Halep s-a impus cu 6-4, 7-6(4) în fața cehoaicei Karolina Pliskova și să-și adjudece al doilea titlu din 2015! În urma succesului de azi, Simona completează dubla Doha – Dubai în ultimii doi ani, lucru care îi permite să revină pe locul 3 WTA. 

Într-un meci care s-a apropiat de două ore, Simona a reușit performanța de a câștiga de nu mai puțin de 5 ori pe serviciul jucătoarei care a reușit 150 de ași în 2015. Setul I a fost o lecție de tărie psihică din partea româncei, cea care a salvat câteva mingi de break, după care a lovit decisiv pe serviciul Pliskovei.

Setul secund părea să ne aducă o cehoaică mai proaspătă, însă această iluzie s-a spulberat imediat după ce Simona a recuperat break-ul pierdut în debut de set. Ulterior, Simona a preluat controlul meciului și nu l-a mai cedat. În ciuda unui ping-pong al break-urilor, românca s-a dovedit mai tare din punct de vedere mental, și s-a impus cu 7-4 în tie-break. Până în acel moment, Simona și-a permis luxul de a rata două mingi de meci.

halep2

halep1

Iată cum se prezintă clasamentul WTA după succesul Simonei din Emiratele Arabe Unite!

Halep standing

Pe lângă cele 900 de puncte WTA, Simona Halep va încasa și un cec în valoare de 456,000 de dolari.

  • În turneul de la Rio de Janeiro, Irina Begu nu a reușit să treacă în semifinale de Anna Karolina Schmiedlova. După un meci în care a suferit mult din cauza căldurii, având nevoie și de îngrijiri medicale, Irina a cedat în trei seturi, scor 3-6, 6-4, 2-6, și a ratat calificarea în finală.

2 COMENTARII

  1. […] că am luat parte la așa ceva în loc să o susțin din fața televizorului pe Simona Halep, care a obținut al 10-lea trofeu individual, recâștigându-și poziția a III-a în clasamentul ATP sau pur și simplu să citesc timp de o […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here