Simona Halep câștigă la Budapesta al treilea titlu WTA în ultima lună!

0
1390

halep
Zgură, iarbă, zgură, iată traseul favorit al titlurilor WTA pe care a intrat în ultima lună jucătoarea română de tenis Simona Halep. După Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, aceasta s-a impus azi în finala de la Budapesta, 6-3, 6-7, 6-1 cu austriaca Yvonne Meusburger (112 WTA) și își trece în palmares ale treilea titlul WTA în decurs de o lună.

Halep – Meusburger 6-3, 6-7 (7), 6-1, greu, dar meritat!

Simona a avut un meci mult mai greu decât se aștepta împotriva unei jucătoare care nu face parte din top 100 WTA. Cu multe victorii în ultimele meciuri, dar majoritatea obținute în turnee de rang inferior, ITF, Meusburger a jucat azi destul de curajos contra româncei. După un prim set în care Halep s-a impus destul de lejer, a urmat un set secund maraton. În peste o oră de joc, austriaca a servit de două ori pentru set, pierzându-și serviciul de fiecare dată, iar în tie-break, Simona a avut trei mingi de meci consecutive (6-3), pierdute însă în mod dramatic. Ultimul set avea să ne arate o Simona Halep rănită, dar mult mai atentă și mai sigură pe loviturile sale. 6-1 și un nou titlul în vitrina celei mai bune jucătoare din România în acest moment.

Simona va fi și teoretic cea mai bună jucătoare din România începând de mâine,  atunci când se va da publicității noul clasament WTA. Actualmente pe poziția 30 în lume, Halep va urca pe locul 23 cu cele 280 de puncte câștigate în capitala Ungariei. Tot din Ungaria, Halep va încasa și un cec în valoare de 40,000 de dolari.

Finala de azi a fost cea de-a 6-a din cariera Simonei Halep. După primele trei pierdute, la Fes (2) și Brussels, ea a revenit și a egalat situația la 3-3, cu victoriile de la Nurnberg și ‘s-Hertogenbosch și cea de azi.

De asemenea, în 2013, Simona Halep este pe locul doi în lume după Serena Williams la numărul de titluri WTA câștigate.

Simona HALEP WTA

Sursa tabel: Simona Halep Official Fanpage

foto: wta

Articolul precedentRetroLiga 1! FC Vaslui, greu la deal cu boii mici!
Articolul următorTyson Gay spune ca a fost depistat dopat
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here