Simona Halep, campioana de la Roland Garros!

0
1606
hALEP
foto: rolandgarros.com

În urmă cu un an de zile, o minune a apărut în tenisul, sportul și, de ce nu, în viața acestui popor înapoiat. Minunea poartă numele de Simona Halep. Mică de statură, mereu zâmbitoare și niciodată resemnată în acțiunile ei, Simona a început să-și câștige un loc tot mai important în lumea tenisului de înalt nivel. În țară, dar mai ales peste hotare, despre Halep se vorbește azi numai la superlativ, iar acest lucru nu se întâmplă fără rost.

Cât despre finala din acest an de la Roland Garros, deși nu a câștigat-o, Simona Halep a reușit să câștige, prin atitudinea și jocul prestat, respectul tuturor celor care au urmărit-o fie și pentru câteva schimburi de mingi. Cine nu credea până acum în gena de campioană a Simonei, s-a convins ieri că această fată este o speranță deja concretizată că tenisul feminin va avea în curând o nouă ordine, cu noi nume la timona Grand Slam-urilor.

Dacă de peste un deceniu finalele de la Roland Garros erau un simplu fuleu al învingătoarelor, Simona Halep a avut ieri rolul de a transforma finala cu Maria Sharapova într-un cu două jucătoare, ambele cu șanse reale la trofeu. Ea a luptat de la prima până la ultima minge, a suferit, a dominat, a fost dominată, și-a revenit din momentele dificile când nimeni nu mai credea și a fost la 2 game-uri de trofeu. Din păcate, la 4-6, 7-6 (5), 4-4, a intervenit un blocaj normal pentru statutul ei de debutantă într-o finală majoră, iar rusoaica, o experimentată a acestor finale, a forțat și a decis partida.

Imediat după finalul meciului, Simona a fost surprinsă de camerele de luat vederi cu prosopul peste ochii înlăcrimați, însă ea și-a revenit rapid din tristețe. Era și normal s-o facă. Chiar dacă nu a câștigat primul său titlul de Grand Slam, Simona Halep a câștigat foarte multe prin aceasta finală. În primul rând a câștigat dreptul să spere că vor urma și alte finale de Grand Slam, iar eșecul de ieri nu a fost decât o lecție din care are de extras părțile bune și eliminat erorile.

Simona Halep
foto: rolandgarros.com

Până să o lăudăm noi pe Simona Halep, care s-ar putea să fim subiectivi, ar trebui să privim declarațiile Sharapovei, cea care a spus, fără nicio urmă de exagerare, ca finala cu Halep a fost cea mai dură pe care a disputat-o vreodată în circuitul WTA. De acest lucru ne-am convins când am văzut ultima minge a partidei, care a fost urmată de strigăte continue de ușurare și de bucurie ale rusoaicei, acea ușurare că a câștigat un meci dramatic.

În ceea ce privește opiniile specialiștilor despre prestația pe care a avut-o Simona Halep, acestea au fost foarte multe și toate pozitive. E adevărat, au existat și critici, însă acestea au venit de la nevertebrate din media românească. Revenind la opiniile oamenilor, le vom sintetiza pe toate în declarația fostului mare tenismen Mats Wilander, cel care a spus: ”Simona Halep va fi din ce în ce mai puternică!”.

Mai puternică este Simona Halep și în clasamentul WTA, acolo unde, de mâine, ea va fi noul număr 3 mondial. Este o performanță pe care tenisul feminin românesc nu a mai cunoscut-o niciodată, dar mai important, este o performanță care poate fi îmbunătățită.

Acestea fiind spuse, nu putem decât să-i mulțumim Simonei Halep pentru că, timp de două săptămâni, ne-a readus acel sentiment de mândrie, de emoție, de tensiune frumoasă, pe care numai generația lui Hagi ni le-a mai adus la turneele finale la care a participat.

Articolul precedentUn restart al carierei ? Alexandra Dulgheru a câștigat titlul ITF de la Marseille!
Articolul următorAndrea Pirlo se retrage de la naționala Italiei după Mondialul din Brazilia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here