Roland Garros: Simona Halep – Andrea Petkovic, pentru istorie!

1
1845

Simona halepCa două picături de apă! Așa au semănat cele două semifinale de ieri, Halep – Kuznetsova și Petkovic – Errani. În afară de faptul că au avut scoruri identice, 6-2, 6-2, cele două partide ne-au arătat două jucătoarea estetice, agresive, pozitive, atractive pentru public, Simona și Andrea, care au făcut ce au vrut cu mult mai pasivele lor adversare. Dacă în cazul germancei, jocul era de așteptat să fie unul cu ”o singură rachetă pe teren”, Errani fiind, poate, cea mai inofensivă jucătoare din circuitul WTA a primelor 50, în cazul Simonei lucrurile au stat așa cum a vrut românca. Halep a făcut tot pe teren, inclusiv erorile.

Azi, cele două jucătoare, Halep și Petkovic, se întâlnest pe arena Philippe Chatrier pentru a stabili care din ele este jucătoarea mai potrivită pentru o finală istorică la Roland Garros. Spunem istorică, întrucât nici Petkovic și nici Halep nu au mai ajuns până acum într-o astfel de fază avansată. Chiar și semifinala de azi este ceva nou pentru cele două. Nu sunt noi pentru ele duelurile directe. Numai în 2013, cele două au avut două confruntări, ambele câștigate de Simona. Una dintre ele, cea de la Nurnberg, a însemnat prima finală câștigată de Halep în circuitul WTA, scor 6-3, 6-3.

A urmat apoi un duel mai echilibrat, la Tokyo, în care Halep s-a impus cu 7-6 (4), 6-3. În total, statistica reține un 2-1 pentru românca la dueluri directe, însă trebuie menționat că primul loc meci, jucat în 2009 la Bucuresti, a fost într-un turneu din categoria ITF.

Urmează azi o semifinală în care totul se va lua de la zero. Deși Simona este clar favorită, din postura poziției WTA, dar mai ales a jocului prestat, Petkovic are și ea atuurile ei. Cu ele a reușit să umilească ieri o jucătoare, Sara Errani, specialistă pe zgură.

Meciul Halep – Petkovic va începe imediat după finalul primei semifinale de la Paris, Maria Sharapova – Eugenie Bouchard!

Halep Petkovic semifinal

 

Articolul precedentUltima echipă din clasamentul FIFA a câştigat după şase ani!
Articolul următorFata de aur a sportului românesc recidivează: Simona Halep e în finală la Roland Garros!
„Un bădăran, un necioplit, un neinformat, pe scurt: un NEANDERTHALIAN INTELECTUAL” George Copos

1 COMENTARIU

  1. Cred ca finala de sambata, transmisa de Eurosport si Antena 3, va fi unul din cele mai grele meciuri pentru Simona…din doua motive…
    1 rusoaica e puternica si a invins-o pe Simona de fiecare data
    2 este in acest moment o presiune psihica fantastica pe umerii Simonei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here