Simona HalepUPDATE! Simona HalepEugenie Bouchard 6-7 (5), 2-6

Profitând de o accidentare a Simonei în debutul primului set, canadianca Eugenie Bouchard și-a luat revanșa în fața Simonei față de eșecul de la Indian Wells și a făcut ca mini-clasicul dintre cele două jucătoare să aibă acum un scor egal, 1-1. Prin această victorie, Bouchard ajunge în prima finală a carierei în turneele de Grand Slam. În ceea ce o privește, Simona Halep continuă să doboare record după record, cu această semifinală ea fiind acum jucătoarea din România cu cea mai bună performanță în turneul de la Wimbledon, depășind sferturile de finală ale Virginiei Ruzici.

Simona Halep Sabine LisickiDupă optimile de finală din 2013 de la US Open, parcursul Simonei Halep în turneele de Grand Slam din 2014 se află la cu totul alt nivel. În acest an, Simona Halep și canadianca Eugenie Bouchard sunt singurele jucătoare din circuitul WTA care au atins cel puțin faza sferturilor de finală la cele 3 turnee majore: Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. În ceea ce o privește, Simona Halep a atins această fază la Wimbledon chiar azi, după succesul categoric, 6-3, 6-0, contra kazahei Zarina Diyas.

Meciul din optimile de finală dintre Halep și Diyas a fost o demonstrație de tenis din partea Simonei, cea care, după meciul mediocru cu Lesia Tsurenko, a devenit o nouă jucătoare la Londra, acea jucătoare pe care am văzut-o la Paris de-a lungul ultimelor săptămâni. În doar 59 de minute, românca a arătat mult mai bine decât în precedenta întâlnire cu Diyas, desfășurată în ianuarie la Melbourne, și s-a impus cu 6-3, 6-0.

Pentru Simona Halep, greul abia acum începe, întrucât ea va avea de înfruntat în sferturi o specialistă a acestei suprafețe și o jucătoare care lovește extrem de puternic: finalista din 2013, nemțoaica Sabine Lisicki! Jucătoarea din Germania, a 19-a din lume în clasamentul WTA, a trecut foarte greu, 6-3, 3-6, 6-4, de o altă jucătoare din Kazahstan, Yaroslava Shvedova.

Duelul Halep – Lisicki va fi al 4-lea dintre cele două jucătoare, românca fiind în avantaj până acum, scor 2-1. În ultimul lor meci, la Madrid în acest an, Simona s-a impus în 3 seturi: 5-7, 6-3, 6-2.

Simona Halep

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here