Și noi am fost pe Conte Verde

0
3596

Ne folosim de titlul cărţii lui Nea Vanea pentru a vă prezenta un video care prezintă aventura naţionalei României la Campionatul Mondial din 1930. La acea vreme, o adevărată aventură. O călătorie începută cu trenul până la Genova şi continuată cu vaporul, celebrul deja Conte Verde, până la Montevideo. Cei care participau la un astfel de eveniment aveau un motiv de mândrie în adevăratul sens al cuvântului. Astfel a fost posibil ca la întoarcerea din Uruguay, „tricolorii” să fie aşteptaţi pe peronul Gării de Nord de sute de oameni pentru a fi aclamaţi.

Reţineţi următorul citat: „22 iunie. Ne antrenăm pe punte. Am făcut şi mişcare cu mingea. Rafinschi a scăpat una peste bord. S-a făcut roşu de ciudă… A vrut să se arunce după ea. Încă mai crede că e pe Bega…”. În acea vreme, mingea era cea mai importantă.

Articolul precedentCe mai stiti de… Hidetoshi Nakata?
Articolul următorPovestile fotbalului: Troască și FC Unșpe Stele

1 COMENTARIU

  1. nici macar nu stiam ca am participat la mondialul din '30. felicitari pentru post si felicitari celui care a facut videoclipul.

  2. @Traduceri autorizateAm fost chiar prima echipa inscrisa la prima editie a unui campionat mondial. E si asta un record frumos.

  3. ''Cred ca fotbalul a cucerit globul pentru ca e copilaria insasi … Aceasta minunata candoare va umple intotdeauana stadioanele cu oameni de tot felul si chiar filozofi sau matemacieni , care obositi de cautari nesfarsite , ii invidiaza si ii vor invidia pe creatorii capodoperei imediate , golul '' .Citat din jurnalul luiRudy Wetzer , capitanul nationalei de atunci . Ca o concluzie Ioan Chirila spunea : ''Presa europeana a vremii a subestimat acest eveniment , dar Copa del Mundo a castigat ramasagul cu Viitorul . Victoria ii apartine lui Jules Rimet , care a facut elogiul tarilor europene ce au avut curajul curajul de a pleca in necunoscut .''Raman la parerea ca este cea mai buna carte despre fotbal a lui Ioan Chirila .

  4. Fotbalu era fotbal pe atunci…Sunt povesti pe care daca le citesti te trec fiori.

  5. Fotbalu era fotbal pe atunci…Sunt povesti pe care daca le citesti te trec fiori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here