Și-a împlinit visul dar nu s-a putut bucura prea mult de el.

0
1956

Austriacul Martin Hofbauer este primul fotbalist din lume care  a primit acceptul FIFA de a participa în competițiile oficiale de fotbal deși avea o proteză la piciorul drept.

foto: eurosport.onet.pl

Martin și-a pierdut piciorul drept în mai 2012 după ce fusese diagnosticat cu cancer cu un an înainte. Visul său dintotdeauna a fost acela de a juca fotbal. Chiar și cu un picior amputat, Martin a luptat pentru visul său, iar după 6 luni de reabilitare a putut simți din nou emoțiile unui meci de fotbal. Se întâmpla în octombrie 2012. Din nefericire pentru el, nu i s-a permis să evolueze în meciurile oficiale ale echipei sale UFC Miesbach (Liga a 8-a austriacă) din cauza acelei proteze, considerându-se periculoasă pentru ceilalți jucători de pe teren. Martin nu a încetat să creadă în visul lui și a cerut ajutor Federației Internaționale de Fotbal (FIFA). Pe 7 mai 2013, Hofbauer și-a văzut visul cu ochii după ce FIFA i-a acceptat cererea de a juca fotbal cu proteză. Martin Hofbauer a devenit astfel primul fotbalist din lume care a primit permisiunea FIFA de a juca fotbal cu o proteză în orice fel de competiție fotbalistică oficială.

Pe 7 martie 2015, Martin Hofbauer, în vârstă de 22 de ani, s-a stins din viață după ce a pierdut lupta cu necruțătoarea boală care l-a lăsat fără un picior.

Foto: fanpage.it
Foto: fanreport.com
Martin Hofbauer primind premiul „Styrian Sports Awards” în mai 2014. Foto: kleinezeitung.at
Foto: kleinezeitung.at
Articolul precedentQ: Ce au în comun Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A și Ligue 1? A: Un român aflat la retrogradare!
Articolul următor#PronoLiga1, etapele 21, 22 & 23! Cine va câștiga ”MEGA Etapa” ?
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here