Shevchenko dă fotbalul pe politică!

0
1118
foto: nuxur.com

După o carieră fabuloasă în fotbal, fostul jucător a lui Dinamo Kiev, AC Milan și Chelsea, ucraineanul Andrei Shevchenko vrea să intre în politică! Cel mai prolific atacant din istoria naționalei Ucrainei, în vârstă de 35 de ani a confirmat într-o declarație emisă vinerea trecută de Dinamo Kiev, că: „Această știre va șoca probabil multă lume. Viitorul meu nu este legat de fotbal. O să urmez o carieră în politică!”

Shevchenko a jucat 111 meciuri pentru Ucaina, marcând 48 de goluri. Ultimele goluri la națională au fost cele două înscrise în partea a doua a meciului de deschidere de la Europeanul de acest an, Ucraina – Suedia, încheiat cu scorul de 2-1. Ultima apariție în tricoul Ucrainei a fost în înfrângerea cu Anglia (0-1), încheiind astfel 17 ani în slujba naționalei sale!

Shevchenko a fost unul dintre cei mai prolifici atacanți din Europa pentru mai mult de o decadă! Și-a început cariera la Dinamo Kiev cu care a câștigat campionatul de 5 ori, Cupa de 3 ori, Super Cupa o dată și Cupa Statelor Independente de 3 ori (am inclus aici și perioada când a revenit la formația din Kiev, dupa AC Milan și Chelsea).

În sezonul 1998/1999 a fost golgeterul Ligii Campionilor, statut care l-a transferat la AC Milan, echipă pentru a marcat 175 de goluri (dintre care 127 în campionat). Cu AC Milan a câștigat campionatul în sezonul 2003/2004, Cupa Italiei în 2003, Super Cupa Italiei în 2004, Liga Campionilor în 2003 și Super Cupa Europei în 2003! În 2004 a câștigat cel mai prestigios trofeu individual, Balonul de Aur!

În 2006 a venit transferul la Chelsea Londra pentru suma de 45 de milioane de euro. Mutarea nu a fost una prea inspirată și clubul londonez în împrumută la AC Milan pentru sezonul 2008-2009. În vara anului 2009 se întoarce la Dinamo Kiev, unde, după 3 ani decide să-și încheie cariera de fotbalist!

Articolul precedentJocurile Olimpice Londra 2012! Tenis: Românii, OUT din turul I ?
Articolul următorPronoLiga1! Schimbare de lider: @klypoparo îl detronează pe @danielnazare !
"Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that." Bill Shankly

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here