Sferturi de finala Champions League: Tragere la sorți ușoară pentru Barcelona și Real Madrid

0
1146

champions league sferturi de finală

După Manchester United – Real Madrid din optimi, sferturile de finală ale Ligii Campionilor sosesc cu un alt meci cât se poate de tare, un clasic al acestei competiții, două dintre favoritele la titlu, Juventus și Bayern, urmând să își dispute un loc în semifinale. Bayern – Juventus ( meciul tur se joacă la Munchen ) este meciul vedetă al acestei runde și ne imaginăm oftatul de ușurare al celorlalte echipe în momentul în care au știut că le-au evitat. Bavarezii sunt actualii vice-campioni europeni, în timp ce Juventus a renăscut din propria cenușă.

Malaga – Borussia Dortmund. Revelația acestui sezon versus ceea ce este considerată de majoritatea microbiștilor a fi cea mai frumoasă echipă a acestei competiții. E pentru prima oară când Malaga întâlnește o echipă germană într-o eliminatorie europeană. În ciuda primelor impresii care îi dau pe germani favoriți, atenție cu această echipă a Malagăi, care are o linie de mijloc foarte solidă și un atac foarte imprevizibil, care în zi bună poate face meciuri mari. Așa au învins și Realul lui Mourinho în campionat.

Paris Saint Germain – Barcelona. Meciul tur se va juca în Franța și nu îl va avea pe Ibrahimovic printre protagoniști, suedezul fiins suspendat din cauza acelui cartonaș roșu luat in dubla cu Valencia. Interesant de observat un mic amănunt și anume acela că Qatar Sport Investment este proprietara celor de la PSG și în același timp, sponsor principal la Barcelona. Un mic conflict de interese. Sau nu.

Real Madrid – Galatasaray. Cea mai dezechilibrată dublă din sferturi. Probabil că Mourinho și-a frecat palmele de mulțumire la auzul numelui rivalei și a început să caute pe Google Earth cam pe unde este Instabulul. Echipa turcă pare condamnată și e greu de crezut că poate face față iureșului echipei spaniolă cu pensionari ca Drogba sau Sneijder. Nu le mai rămâne decât să se agațe de vestitul topic ”și totuși, s-au mai văzut minuni”.

Așa arată tabloul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor:

Meciuri tur

2 aprilie: PSG – Barcelona; Bayern – Juventus
3 aprilie: Malaga – Dortmund; Real Madrid – Galatasaray

Meciuri retur

9 aprilie: Dortmund – Malaga; Galatasaray – Real Madrid
10 aprilie: Barcelona – PSG; Juventus – Bayern

S-au tras la sorți și sferturile de finală din Europa League și, folosind o expresie utilizată de televiziunea lui Gigi Becali ( aka sport.ro ) nu putem observa decât faptul că ”Steaua ar fi jucat cu Rubin Kazan”.

Meciuri tur – 4 aprilie, meciurile retur – 11 aprilie

Chelsea – Rubin Kazan
Tottenham – Basel
Fenerbahce – Lazio
Benfica – Newcastle

Articolul precedentRafa Nadal îl spulberă pe Federer și se califică în semifinale la Indian Wells
Articolul următorFernando Torres intră în istoria fotbalului după golul marcat cu Steaua!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here