Sfanta Treime

3
391

În momentul în care Florentino Perez s-a reinstalat în funcția de președinte a clubului Real Madrid avea în minte o singură imagine. Acel instantaneu ce reușea să îi prindă împreună pe Kaka, Messi și Cristiano Ronaldo cu ocazia decernării FIFA World Player 2007. Pentru cel din stânga a plătit 65 de milioane de euro , pentru cel din dreapta 94, iar pentru cel din mijloc ar trebui să plătească o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro.

Întrebarea este: va cădea și Lionel Messi precum Figo în la primul mandat al lui Florentino Perez, aplicând astfel o lovitură sub centura cu diamante a celor de la Barcelona sau își va menține poziția de devotament la adresa clubului care l-a luat cu 12 ani din Argentina și a avut grijă de el și familia lui?

În momentul de față, transferul lui Messi la Real Madrid pare imposibil. Însă dacă vorbim de bani, 67 de milioane plus alte 94 egal 161: deci nu se pune problema banilor, deși fotbalul european își pune multe intrebări: De unde scoate atâți bani Florentino Perez? Chiar vor genera acesși jucători suficienți bani pentru a acoperi aceste sume enorme? E moral faptul de a ridica atât de sus prețurile jucătorilor?

Ce nu se știe?

Transferul lui Ronaldo la Real Madrid: Ramon Calderon, fostul președinte al clubului madrilen a semnat anul trecut un precontract cu Manchester United prin care se obliga de a plăti o clauză de 80 de milioane de lire sterline pentru starul portughez până pe data de 30 iunie. În cazul în care nu se respectau acești termeni, Real Madrid ar fi trebuit să plătescă 30 de milioane despăgubiri. Între timp, Ramon Calderon nu mai este președinte la Real Madrid, iar Florentino Perez s-a trezit cu acel precontract pe cap. Nu a avut cale de intoarecere. Banii încă nu le-au fost virați în cont celor de la Manchester United, mai rămân zile până pe 30 iunie, însă o primă rată a fost plătită ( sub formă de împrumut către Real Madrid )chiar de Cristiano Ronaldo și impresarul lui, care i-au forțat astfel pe United să accepte transferul.

Florentino Perez președinte la Real Madrid: O dată cu instalarea sa ca președinte la Real Madrid a prins tot mai multă forță o varinată care nu a fost confirmată încă, însă nici nu a fost dezmințită. Urmează ca o dată ce toate aceste mega-transferuri vor fi definitivate, Florentino să pornească o altă mega-operațiune prin care ar urma să mute actualul stadion Santiago Bernabeu în afara Madridului, urmând ca terenul pe care este construit în prezent, situat chiar în buricul Madridului, să fie obiectul unui amplu proiect imobiliar. Nu ar fi pentru prima oară când Florentino Perez face o asemenea operațiune. În primul său mandat ca președinte la Real, a mutat terenurile de antrenament situate în Madrid la circa doi kilometri de stadion, în afara orașului, pe terenul rămas liber ridicându-se în prezent patru zgârâie-nori de toată frumusețea. O operațiune în urma căreia a câștigat sute și sute de milioane de euro.

Concluzii:

În timp ce toți caută răspunsuri, Florentino Perez schimbă enunțul întrebărilor. Cine va fi următorul transferat? Va încerca la Messi? Se va repeta acel caz Figo? Suntem la jumătatea lui iunie și Real Madrid are făcut deja două transferuri spectaculoase iar în față mai are la dispoziție o vară întreagă.

Transferul lui Messi pare în acest moment o povestire science-fiction. Însă cu Florentino Perez în stare de grație, te poți aștepta la orice. Acolo unde este loc doar un metru, el poate întoarce un auto-tren.

Se știe. Acest cerc vicios are o origine. O fotografie. A apărut Kaka. A apărut Cristiano Ronaldo. Who.s next?

Articolul precedentCei mai buni dintre romani
Articolul următorGolgeterii Campionatelor Mondiale – Ep. 1

3 COMENTARII

  1. Nu cred ca Messi va ajunge la Real. Cel putin sper. Oricum, acum si cu Villa, Real are, probabil, cel mai valoros lot. Dar sunt convins ca nu va cuceri niciun trofeu nici in acest sezon. Liga e departe.. in ultimii 5 ani in optimi s-au oprit tot timpul. Nu cred ca acum vor face mult mai mult. Perez imi pare genul de finantator care vrea ca echipa sa sa faca spectacol. Se uita doar la ofensiva. Defensiva o lasa pentru altii.. Aici e problema 🙂

  2. Pe moment, Villa nu mai ajunge la Real Madrid. Azi noapte s-au intrerupt negocierile. Daca tot au vazut ca Realul aruncă cu bani Valencia s-a pus să ceară 50 de milioane de euro, iar cei de la Real au dat inapoi/

  3. Nu-i Lionel Messi genul de jucator care sa uite de unde a plecat si cine la ajutat in viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here