Sezonul 2012-2013 al celor mai tari cinci campionate ale Europei, care se apropie cu pași repezi de final, va aduce schimbări radicale în ceea ce privește titlul de campioană. Cu excepția Italiei, acolo unde Juventus a șters din nou pe jos cu toate contracandidatele, în toate celelalte campionate de top ale Europei avem nume noi în postura de campioană.

Bundesliga: Bayern Munchen preia ștafeta de la ”hegemonica” Dortmund!

După două sezoane în care Jurgen Klopp și Borussia Dortmund i-a pus la respect, cei de la Bayern Munchen au revenit în forță în actualul sezon de Bundesliga și au câștigat campionatul în cel mai clar mod cu putință. Deși mai sunt 6 etape de disputat în Germania, Jupp Heynckes și-a condus echipa aproape perfect în acest sezon, acumulând cu 20 de puncte peste rivala Dortmund. Astfel, Bayern devine și matematic prima campioană a fotbalului de prima rang din Europa.

Bayern

 

Primera Division: Barcelona, sub Real la ”directe”, dar mult mai constantă în general!

În ciuda faptului că a scos doar un punct din duelurile cu eterna rivală Real Madrid, FC Barcelona s-a dovedit echipa cea mai constantă din acest sezon de Primera, câștigând 25 din cele 30 de etape. Dincolo, trupa lui Mourinho s-a împiedicat surprinzător cu echipe mult mai slab cotate, gen Granada, Sevilla sau Getafe, lucru care a costat-o mare parte din cele 13 puncte avans ale catalanilor. În Spania mai sunt opt etape, însă campioana e practic decisă.

barcelona

 

Premier League: dulcea răzbunare a lui United !

Pierderea campionatului trecut în ultima secundă a întărâtat-o pe United, trupa lui Sir Alex Ferguson având în acest sezon un parcurs impecabil. În ceea ce o privește, campioana en-titre City și-a arătat limitele, Roberto Mancini dovedindu-se a fi un antrenor incapabil de a motiva o echipă cu jucători de cinci stele. Ca și în cazul Barcelonei, United are 25 de victorii în 30 de etape, mult peste rivala City, 18/30. Astfel, derby-ul de azi este doar un meci de palmares, cele 15 puncte diferență fiind decisive.

united

 

Ligue 1: în sfârșit, banii fac diferența între PSG & restul!

După ce ”săracii” de la Montpellier au reușit să detoneze bomba sezonului trecut în Franța și să câștige titlul în dauna lui PSG, sezonul curent i-a găsit pe șeici turnând bani pe transferurile a unor jucători care au reușit  să facă diferența. Dintre toți, Zlatan Ibrahimovic a fost cel care a punctat decisiv în disputat PSG vs. ”săracii” Lyon, Marseille & compania.

PSG

 

Serie A: Juventus, mult prea bună pentru modestele Napoli, Milan și Inter!

În ciuda faptului că sunt acuzați de ”amiciții” cu arbitri, cei de la Juventus Torino au câștigat din nou, meritat, titlul de campioni în Serie A, fiind singura din grupul cu Real, Dortmund, City și Montpellier care reușeșete să-și apere cu succes trofeul și în sezonul 2012-2013.

Juve

foto

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here