Toată atenţia Italiei fotbalistice a fost îndreptată în acest weekend către Mourinho şi ai lui. După eşecul Milanului la Udinese, Inter a cucerit cel de-al 17-lea titlu de campioană în Serie A. „Nerazzurri” au sărbătorit aşa cum se cuvine, distracţia ţinând până spre dimineaţă. Chiar şi aşa, Ibra&co. nu au avut probleme în a învinge Siena, scor 3-0, astfel că sărbătoarea a fost perfectă. Episodul cu supărarea lui Ibrahimovic aproape nu a mai contat, mai ales că suedezul a şi făcut pace cu tifosii. În tot acest tablou roz, câteva lucruri au ieşit în evidenţă. Gestul lui Julio Cesar şi al lui Balotelli, care au îmbrăcat tricoul cu numărul 10 al lui Adriano în semn de mulţumire pentru brazilian, dar şi două declaraţii ale lui Mou. Una despre acelaşi Adriano („Regret că nu este aici să se bucure cu noi”) şi o alta, monumentală, despre Javier Zanetti: „Incredibil cum aleargă! Sigur nu e ceva în neregulă cu paşaportul lui? Nu poate să aibă vârsta de acolo”.

Juventus nu a pierdut doar lupta pentru titlu şi locul 2, acum trage tare pentru a nu ceda poziţia de pe podium. Doar 2-2 cu Atalanta pe teren propriu, într-un meci cu şase bare, iar Fiorentina, cu o serie incredibilă în finalul sezonului, este la doar un punct în spatele „Bătrânei doamne”. Poate prea bătrână. Genoa a făcut un nou pas greşit, 2-2 acasă cu Chievo, şi se va mulţumi cel mai probabil cu un loc de Europa League. La fel şi Roma, care a învins Catania cu 4-3 în cel mai spectaculos meci al etapei.

În fine, la retrogradare, situaţia este foarte strânsă. Torino, Bologna şi Reggina au obţinut victorii importante şi continuă să spere că vor evolua şi la anul în prima ligă, în timp ce Lecce este practic retrogradată.

Rezultate etapa a 36-a

Roma – Catania 4-3
Udinese – Milan 2-1
Fiorentina – Sampdoria 1-0
Genoa – Chievo 2-2
Palermo – Lazio 2-0
Reggina – Cagliari 2-1
Napoli – Torino 1-2
Bologna – Lecce 2-1
Inter – Siena 3-0

Clasament Serie A

1. INTER 81p.
2. Milan 71p.
3. Juventus 68p.
4. Fiorentina 67p.
————————
18. Bologna 33p.
19. Reggina 30p.
20. Lecce 29p.

Inter – Siena 3-0

Udinese – Milan 2-1

Juventus – Atalanta 2-2

Fiorentina – Sampdoria 1-0

Roma – Catania 4-3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here