Nu doar presa din România are obiceiul de a căuta nod în papură. Australienii au iscat un mic scandal după un meci al naționalei ”cangurilor”, făcând un mare caz dintr-o declarație a selecționerului Holger Osieck, spusă în glumă. Acesta și-a atras antipatia femeilor din Australia imediat după meciul câștigat împotriva Iordaniei în preliminariile Campionatului Mondial din Brazilia, atunci când a declarat la conferința de presă că: ”Femeile ar trebui să tacă în public”.

Germanul a vrut să facă o glumă cu ziariștii australieni, însă declarația sa a atras antipatia australienilor. Astăzi, la 24 de ore de la incident, Osieck a declarat că totul a fost o neînțelegere și și-a cerut scuze față de femeile care s-au simțit discriminate sau lezate de afirmația de ieri.

Am încercat să traduc un citat  din latină (Oportet mulieres tacere in Ecclesia) într-o discuție off-the-record cu ziariștii. Astăzi am aflat că declarația mea a atras reacții vehemente. Tuturor celor care s-au simțit lezați de afirmația mea le prezint scuzele mele, însă repet: a fost spusă în glumă, a spus Osieck.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here